Accesoriul care permite ascultarea posturilor radio pe iPhone

02.11.2018
Accesoriul care permite ascultarea posturilor radio pe iPhone

În timp ce mulţi producători de smartphone-uri includ funcţia de Radio FM, chiar dacă mulţi utilizatori probabil că nu o folosesc, Apple a decis încă de la primul iPhone să nu ofere astfel de capabilităţi. Cei care vor totuşi să asculte radio pe telefoanele lor cu iOS au acum o soluţie interesantă, care vine sub forma unor căşti Lightning numite Blackloud AF1 FM, care includ toate cele necesare pentru redarea de sunet prin unde radio.

Căştile Blackloud sunt echipate cu o cutie de control pe fir care include un modul FM, care poate prelua semnalele radio şi le poate reda apoi pe telefon. Evident, este necesară o aplicaţie dedicată pentru aceste căşti, care să ştie să interpreteze acest semnal şi să îl trimită apoi către căşti. Tot această aplicaţie este folosită pentru a selecta frecvenţa sau pentru a căuta automat posturi radio, putând sava în ea favorite, asemeni unui aparat radio din maşină, de exemplu.

În ultima vreme, inclusiv producătorii de smartphone-uri cu Android au încetat pe alocuri să ascundă această funcţie, în ciuda faptului că majoritatea dispozitivelor încă au componentele necesare pentru redarea de radio. Astfel, Blackloud pregăteşte o versiune a căştilor A1 FM şi pentru Android, folosind port-ul USB Type-C. Şi acestea vor include hardware-ul radio, în ciuda faptului că acesta ar putea fi deja prezent pe telefoane.

Preţul acestor căşti este însă puţin cam mare la 80 de dolari, mai ales când luăm în considerare faptul că sunt căşti cu fir, despre care nu ştim mare lucru. Calitatea de redare ar putea fi mai slabă decât cea a unor căşti cu preţ similar, iar singurul lor avantaj este posibilitatea de a asculta radio pe iPhone.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult