Adaptorul pentru jack audio de pe Pixel 2 este mai scump decât cel de la Apple

05.10.2017
Adaptorul pentru jack audio de pe Pixel 2 este mai scump decât cel de la Apple

Apple a ajuns să producă în ultima perioadă mai multe adaptoare decât produse la care să le ataşeze, renunţând în ultimii doi ani la mufe USB standard, jack-ul de căşti de pe telefoane, ieşiri HDMI şi DisplayPort şi multe altele. Google nu doreşte să fie lăsat în urmă şi odată cu trecerea la noile smartphone-uri Pixel 2, pare să fie în căutare de noi domenii pe care să se dezvolte, iar adaptoarele par a fi pasul logic. Întrucât smartphone-urile sale nu mai vin cu un jack de căşti standard, compania oferă un adaptor gratuit în pachet. Utilizatorii ar trebui însă să nu îl piardă, întrucât preţul său este mai mare şi decât cel cerut de Apple.

Un adaptor de la mufa proprietară Lightning la jack de căşti pentru iPhone costă „doar” 9 dolari, un preţ mare pentru un cablu de câţiva centimetri. Google oferă un produs similar, care face legătura de la un port USB Type-C la un jack audio normal,la un preţ dublu: 20 de dolari, fără să ofere funcţionalitate în plus sau vreun motiv pentru preţul ridicat. Desigur, telefoanele vor funcţiona şi cu soluţii produse de parteneri, la preţuri mai mici, însă cei care vor doar accesorii originale vor trebui să scoată din buzunar foarte mulţi bani pentru a putea folosi căşti obişnuite pe Pixel 2 şi Pixel 2 XL.

Odată cu pierderea jack-ului de căşti, apare şi problema de care utilizatorii de iPhone s-au lovit încă de anul trecut: imposibilitatea de a asculta muzică la căşti şi de a încărca simultan. Google nu produce un astfel de accesoriu momentan, însă listează pe pagina sa oficială o alternativă de la Moshi, care oferă la un capăt un jack de căşti şi o mufă Type-C la „doar” 45 de dolari americani.

Pe lângă costurile din ce în ce mai mari ale smartphone-urilor de top din ultimii câţiva ani, utilizatorii vor trebui să se obişnuiască şi cu preţuri mari ale accesoriilor necesare pentru a le putea folosi la capacitate maximă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult