AirPods, căştile wireless de la Apple, se lansează săptămâna viitoare

16.12.2016
AirPods, căştile wireless de la Apple, se lansează săptămâna viitoare

Se pare că Apple a reuşit să treacă peste greutăţile întâmpinate în dezvoltarea căştilor wireless AirPods, întrucât a anunţat lansarea acestora în magazine începând de săptămâna viitoare. Cu această ocazie am aflat şi câteva noutăţi despre căşti, inclusiv costul de înlocuire a unei singure căşti în cazul în care o pierzi, cât şi alte costuri legate de reparaţia căştilor sau a carcasei de plastic care funcţionează şi ca acumulator portabil.

AirPods pot fi acum comandate de pe site-ul Apple şi de la partenerii autorizaţi ai companiei, primele livrări fiind aşteptate pe 21 decembrie.  Se pare însă că stocul nu este atât de mare, întrucât deja cei care comandă acum primesc termen de livrare la distanţă de patru săptămâni. Căştile costă 159 de dolari, însă Apple nu oferă şi garanţia extinsă AppleCare+, ceea ce înseamnă că după expirarea garanţiei de conformitate, compania nu va mai repara căştile decât contra cost.

Reparaţiile după expirarea garanţiei, sau în cazul unui defect cauzat de utilizarea necorespunzătoare nu vor fi însă ieftine. Înlocuirea bateriei din căşti poate costa 50 de dolari pentru produsele care încă sunt în garanţie (bateriile nu sunt acoperite de garanţie) sau 69 de dolari pentru cele cu garanţia expirată. Preţul este pe bucată, nu pentru ambele căşti. De asemenea, 69 de dolari este şi costul înlocuirii unei singure căşti în cazul în care aceasta este stricată sau pierdută (căştile nu se vând separat). Carcasa cu acumulator este supusă unor costuri identice de service: 49 dolari pentru înlocuirea bateriei în garanţie, 69 dolari pentru aceeaşi operaţiune fără garanţie şi 69 de dolari pentru a cumpăra de la service un înlocuitor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult