AirPods, noile căşti wireless pentru iPhone 7 ar putea include un chip bluetooth personalizat

05.08.2016
AirPods, noile căşti wireless pentru iPhone 7 ar putea include un chip bluetooth personalizat

Urmând zvonurilor privind absenţa conectorului de tip jack 3.5mm la telefoanele iPhone 7, aşteptările sunt ca Apple să ofere o alternativă care să permită utilizatorilor să asculte muzica preferată chiar şi atunci când portul Lightning este folosit pentru încărcarea bateriei, soluţia neputând fi alta decât un set de căşti wireless.

Neconfirmate oficial, noile AirPods ar putea beneficia de o serie de tehnologii Apple exclusive, obţinute de-a lungul timpului prin achiziţionarea unor companii cum este Passif Semiconductor, specializată în producerea de chipseturi cu eficienţă energetică ridicată.

Creând şi folosind propriile modele de chipseturi, Apple îşi poate creşte marja de profit eliminând din lanţul de aprovizionare furnizorii externi de chipseturi. În cazul de faţă, un chip bluetooth personalizat de Apple poate da şi alte avantaje, cum ar o construcţie mai suplă prin includerea unui acumulator de capacitate mai mică. Potrivit zvonurilor, Apple ţinteşte obţinerea unei autonomii de cel puţin o zi la toate accesoriile wireless pregătite pentru lansare în perioada următoare, căştile AirPods nefiind o excepţie de la această regulă.

Din păcate noile AirPods au puţine şanse să ajungă în pachetul cu accesorii standard al telefoanelor iPhone 7, rămânând în schimb ca opţiune premium pentru utilizatorii Apple.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult