Android Wear evoluează pentru a răspunde la „ameninţarea” Apple Watch

13.07.2015
Android Wear evoluează pentru a răspunde la „ameninţarea” Apple Watch

Android Wear a avut câteva luni bune de avans pe piaţă faţă de competitorul său principal, Apple Watch, însă evoluţia sa a fost lentă. Dispozitivele bazate pe acest sistem de operare nu pot face multe lucruri în plus faţă de ceea ce făceau anul treuct, însă următoarea actualizare majoră doreşte să schimbe acest lucru. Începând din luna august, ceasurile Android Wear vor fi mai interactive şi mai sociale, urmând exemplul Apple.

În ciuda faptului că dezvoltatorii de aplicaţii au reuşit deja să adauge mai multe funcţii în Android Wear, Google consideră că are soluţii mai bune şi că unele dintre ele ar putea fi utile tuturor utilizatorilor. Astfel, modelele de ceasuri vor fi acum interactive. Va exista posibilitatea de a schimba aspectul lor vizual, de a accesa anumite aplicaţii, de a adăuga elemente deasupra ceasului şi multe altele. Dezvoltatorii vor avea acces la unelte noi de dezvoltare pentru acestea, a căror funcţionalitate va putea fi fi accesată cu un nou gest: simpla atingere clasică, pe suprafaţa ecranului, care era până în prezent dedicată funcţiei „launcher”. Pentru a deschide sertarul de aplicaţii după noul update va fi necesară o glisare de la dreapta la stânga.

Pe lângă elementele interactive, se pare că Android Wear va primi o componentă socială, pentru comunicare între utilizatorii de dispozitive compatibile. Asemeni Apple Watch care oferă posibilitatea de a trimite desene şi vibraţii prin intermediul unei aplicaţii de socializare dedicate, Android Wear va primi un nou „messenger” care va putea trimite text, pictograme emoji, stickere şi desene proprii. Aceasta va purta numele „Together” şi va fi integrată într-unul dintre modelele de interfaţă pentru ceas proprietare. Dacă această aplicaţie va fi disponibilă şi în afara acesteia, nu este încă foarte clar. Informaţiile vin din partea site-ului Phandroid, care a publicat o serie de imagini şi părţi de cod dobândite din surse anonime, care are acces la documentaţia şi codul sursă al următoarei versiuni de Android Wear.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult