Apple iWatch va debuta în octombrie cu un ecran OLED şi un set amplu de senzori, afirmă Nikkei

06.06.2014
Apple iWatch va debuta în octombrie cu un ecran OLED şi un set amplu de senzori, afirmă Nikkei

După WWDC 2014, când Apple a prezentat viitorul sistem de operare iOS 8 şi a anunţat platforma software HealthKit pentru accesoriile inteligente, zvonurile conform cărora va intra pe această piaţă cu iWatch au căpătat mai multă greutate. Conform publicaţiei japoneze Nikkei, Apple a finalizat designul viitorului său ceas inteligent, însă acesta va fi lansat în octombrie, nu în septembrie cum se afirma până acum.

Publicaţia japoneză susţine că iWatch nu va debuta împreună cu viitorul iPhone 6, care este aşteptat în cursul lunii septembrie, ci va întârzia cu o lună şi va fi prezentat în cadrul unui eveniment separat.

Conform surselor citate de Nikkei, Apple va folosi un ecran OLED rotund şi va încorpora în acest ceas un set complex de senzori. Pe lista acestor module specializate intră senzori capabili să analizeze nivelul oxigenului din sânge, consumul de calorii, nivelul de glucoză sau frecvenţa orelor de odihnă. Acest ceas se va conecta cu terminalele iPhone sau iPad şi va permite centralizarea datelor colectate în cadrul aplicaţiei Health.

Se pare că Apple a obţinut deja colaborarea unor instituţii medicale precum Mayo Clinic şi Cleveland Clinic, ceea ce sugerează că viitorul iWatch ar putea folosi un set de senzori certificaţi pentru monitorizarea medicală a stării pacienţilor.

Nikkei afirmă că iWatch va folosi o versiune modificată a sistemului de operare iOS 8. Sursele citate afirmă că Apple se aşteaptă să vândă între 3 şi 5 milioane de unităţi pe lună, cererile de componente către furnizori sugerând că ne putem aştepta la o lansare amplă. Zvonurile anterioare au vehiculat informaţii similare, afirmând că iWatch va fi disponibil în două versiuni, care vor oferi ecrane de 1,3” şi 1,5 – 1,7”, însă sursele Nikkei nu au oferit nici un detaliu suplimentar despre hardware.   

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News