Apple Watch a depăşit aşteptările de vânzări ale companiei

22.07.2015
Apple Watch a depăşit aşteptările de vânzări ale companiei

Din motive ce ţin de concurenţă, Apple nu vrea să dezvăluie numărul de unităţi Apple Watch pe care le vinde, însă pot fi făcute estimări bazate pe veniturile din categoria „Other” care încorporează şi gama iPod, Apple TV, alături de accesoriile Beats. Folosind aceste date, cât şi declaraţiile oficialilor companiei, reiese că în primele câteva săptămâni de disponibilitate, Apple Watch a vândut mai mult de 3 milioane de unităţi.

Acest lucru este sugera în primul rând de Luca Maestri, CFO Apple, care a declarat că Apple Watch a reuşit să se vândă mai bine în nouă săptămâni decât iPhone sau iPad în primele lor 11 săptămâni de disponibilitate pe piaţă. Având în vedere că iPad-ul a reuşit să depăşească 3 milioane în această de perioadă de timp, cu siguranţă Apple Watch a vândut mai mult. Aceste vânzări se pot vedea şi studiind informaţiile despre încasările categoriei „other”, care a crescut de la un trimestru la altul de la 1,7 miliarde la 2,64 miliarde, în condiţiile în care iPod-urile, Apple TV şi Beats nu au venit cu lansări noi de produse în acestă perioadă.

Maestri susţine că diferenţa dintre aceste cifre este chiar mai mică decât veniturile aduse de Apple Watch în T2, probabil din cauza unei performanţe scăzute ale gamei iPod. Se pare însă că noul smartwatch al companiei a reuşit să depăşească proiecţiile de vânzări interne, ceea ce este o veste bună pentru întreaga piaţă de accesorii inteligente. În ciuda informaţiilor recente despre vânzările slabe ale Apple Watch, compania pare să fie fericită cu performanţa noului dispozitiv. Aceste cifre par mici doar în comparaţie cu alte produse precum iPhone, iPad şi Macbook, care au avut mulţi ani la dispoziţie pentru a atrage un anumit public. Până când Apple va începe să ofere cifre exacte, va trebui însă să ne mulţumim cu estimări.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult