Ce ascund la interior căştile AirPods Pro cu preţ de 249 dolari. Pot fi reparate?

31.10.2019
Ce ascund la interior căştile AirPods Pro cu preţ de 249 dolari. Pot fi reparate?

Alternativă mai avansată pentru „banalele” căşti AirPods, noile AirPods Pro aduc în plus funcţia de anulare a zgomotului de fundal (noise canceling) şi un design evoluat, care se îndepărtează şi mai mult de aspectul vechilor căşti de tip wired.

Mai confortabile decât originalele AirPods, căştile AirPods Pro substituie carcasa din plastic modelată după forma urechii cu pernuţe din cauciuc detaşabile, lăsând utilizatorilor libertatea să aleagă dimensiunea ideală pentru o potrivire perfectă. Până aici, nimic nou, mai toate modelele de căşti wireless non-Apple având deja această caracteristică. Apple plusează însă adăugând în aplicaţia dedicată pentru iOS un ghid pentru alegerea corectă a pernuţelor din silicon potrivite pentru anatomia propriei urechi. Abia după ce este obţinută o potrivire perfectă putem vorbi despre tehnologia activă de anulare a zgomotului de fundal, menită să ofere utilizatorilor o audiţie în „linişte”, indiferent de natura zgomotelor ambiante.

Asamblate folosind adezivi puternici, căştile AirPods Pro nu permit dezasamblare nedistructivă şi în general, nu par concepute pentru a fi reparate, primind din partea specialiştilor iFixit un binemeritat scor de 0 puncte din 10.

În urma „disecţiei” rezultate, pot fi observaţi acumulatorii Li-Ion incorporaţo în fiecare cască şi încă două celule Li-ion găzduite în carcasa pentru transport, dimensiunile crescute faţă de seria AirPods non-Pro promiţând mai multe cicluri de încărcare. Designul ales foloseşte „toarta” rămasă în exteriorul urechii pentru găzduirea antenei wireless, teoretic, promiţând stabilitate mai bună a concesiunii Bluetooth, faţă de alte produse competitoare.

În rest, construcţia oferă protecţie standard împotriva pătrunderii de apă şi praf, căştile AirPods Pro fiind vulnerabile în zona microfonului şi sita aplicată peste difuzorul miniatural.

În ciuda preţului recomandat de 249 dolari, căştile AirPods Pro impun cam aceeaşi atenţie în utilizare ca un set mai ieftin de căşti wireless, fiabilitatea în timp fiind garantată doar pe durata perioadei de garanţie.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult