Ceasul inteligent Sony SmartWatch ajunge la generaţia a doua

25.06.2013
Ceasul inteligent Sony SmartWatch ajunge la generaţia a doua

Împreună cu noul telefon Xperia Z Ultra, Sony a lansat astăzi şi cea de-a doua generaţie a ceasului inteligent Smartwatch, acesta aducând ca noutăţi rezistenţa la apă, performanţe mai bune şi conectivitatea NFC.

Cel de-al treilea model al companiei, dacă numărăm şi modelul original Sony Ericsson LiveView, Smartwatch 2 este un ceas inteligent care extinde sistemul de notificări al unui telefon Android pe un ecran secundar. Acesta foloseşte acelaşi design ca Xperia Z sau Z Ultra şi este certificat IP57 pentru rezistenţa la praf şi apă, carcasa fiind fabricată din aluminiu iar cureaua având zale confecţionate din oţel inoxidabil.

Sony afirmă că Smartwatch 2 este mai rapid decât generaţia anterioară, ecranul cu o diagonală de 1,6” şi o rezoluţie de 220 x 176 pixeli afişând apelurile şi SMS-urile primite, notificările Twitter şi Facebook, înregistrările din calendar şi butoanele pentru controlul media. Compatibil cu aproape orice telefon Android cu conexiune Bluetooth, Sony Smartwatch 2 aduce ca noutate suportul NFC, care simplifică setarea.

Sony afirmă că există deja câteva sute de aplicaţii care pot colabora cu Smartwatch 2, compania exemplificând posibilităţile de extindere a opţiunilor software cu o telecomandă pentru camera foto a telefonului sau controlul unei prezentări Powerpoint.

Sony SmartWatch 2 va fi disponibil începând cu luna septembrie, împreună cu acesta urmând să fie lansate şi alte curele sau sisteme de prindere.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News