Dispozitivele Android Wear vor putea funcţiona fără smartphone

03.09.2014
Dispozitivele Android Wear vor putea funcţiona fără smartphone

Dispozitivele cu Android Wear sunt momentan dependente de smartphone-uri bazate pe sistemul de operare Android pentru a fi cu adevărat utile. Google plănuieşte însă să schimbe acest lucru, promiţând update-uri pentru noua sa platformă mobilă care vor adăuga funcţionalitate în plus accesibilă momentan doar prin conectarea la un telefon.

Este vorba despre funcţii precum redarea de muzică şi transmiterea semnalului audio către căşti sau boxe Bluetooth, sau înregistrarea coordonatelor GPS. Astfel, poţi lăsa telefonul acasă atunci când ieşi la o sesiune de alergat şi poţi în continuare asculta muzică în timp ce turul este înregistrat în aplicaţii de fitness precum Runtastic.

Din păcate însă, dispozitivele deja lansate, care nu includ module GPS nu vor primi noile funcţii. Aceste update-uri sunt mai degrabă adresate dispozitivelor din noua generaţie Android Wear, care vor fi lansate în viitorul apropiat.

Deşi noile funcţii ar trebui să debuteze înainte de finalul acestui an, acestea vor fi lansate pe rând în actualizări succesive. Următorul update pentru Android Wear va fi lansat în cursul acestei săptămâni şi va adresa câteva probleme legate de navigaţie şi comenzi vocale. De asemenea, posibilitatea de a adăuga noi skin-uri pentru ceas va veni într-un update viitor.

Noile detalii despre dispozitivele Android Wear care nu au nevoie de smartphone-uri pentru a funcţiona sunt îmbucurătoare pentru fanii platformei, însă i-ar putea dezamăgi pe cei care au cumpărat deja un Samsung Galaxy Gear Live sau un LG G Watch, dispozitive care nu vor primi toate funcţiile noi din cauza limitărilor hardware.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult