DJI anunţă stabilizatorul Osmo Mobile 2 cu autonomie triplă şi preţ de două ori mai mic decât originalul

08.01.2018

Numele DJI duce un pasionat de tehnologie cu gândul direct la drone pentru captură video precum Phatom, Inspire, Mavic sau Spark, însă puţini cunosc şi gama de produse de stabilizare Osmo. Compania vinde de câţiva ani şi un stabilizator activ numit Osmo Mobile, pentru filmări cu smartphone-ul, iar astăzi la CES a dezvăluit generaţia a doua, care nu este doar mai performantă, ci şi mult mai ieftină decât modelul original.

DJI Osmo Mobile 2 nu arată mult diferit la exterior faţă de primul Osmo Mobile. Stabilizatorul foloseşte acelaşi design consacrat, fiind acum oferit într-o nouă culoare, un gri deschis, care ar putea fi mai puţin atrăgător decât culoarea neagră de până acum. Cu toate acestea, reducerea preţului de la 299 dolari, cât costa primul model la 129 dolari pentru Osmo Mobile 2, probabil că va compensa pentru culoarea mai „ştearsă”.

Desigur, preţul nu este singurul avantaj al lui Osmo Mobile 2 faţă de primul model. Avem de a face cu un acumulator mult mai performant, care garantează acum 15 ore de utilizare, faţă de cele 5 ale lui Osmo Mobile 1. De asemenea, Osmo Mobile 2 vine cu un port USB amplasat lângă butoanele de control, acesta putând alimenta smartpone-ul în timpul utilizării. Montura pentru trepied a fost mutată în partea de jos a dispozitivului, o poziţie mult mai firească, iar în ciuda dimensiunilor similare, întregul dispozitiv este acum mai uşor.

Singurul dezavantaj este însă faptul că bateria lui Osmo Mobile 2 este internă şi nu poate fi scoasă şi înlocuită cu una nouă atunci când este descărcată. Din fericire, stabilizatorul poate fi încărcat de la o baterie externă în timpul utilizării.

La capitolul capabilităţi software, Osmo Mobile primeşte control manual pentru zoom folosind butoanele fizice, alături de posibilitatea de a înregistra în modul „portret”, ceva ce modelul original nu avea.

Osmo Mobile 2 va debuta exclusiv în magazinele Apple Store începând cu data de 23 ianuarie, urmând ca din luna februarie să intre şi în oferta magazinului oficial DJI şi la magazinele partenere.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult