Serafim ODiN, touchpad-ul laser care funcţionează pe orice suprafaţă

03.06.2015

Produs de o companie numită Serafim, ODiN este un proiector laser care poate să transforme orice suprafaţă într-un touchpad complet funcţional.

Monitorizând direct mişcările utilizatorului, Serafim ODiN nu are nevoie de o suprafaţă touch dedicată, putând funcţiona cu precizie rezonabilă pe orice suprafaţă plană. Astfel, atât timp cât rămânem în aria delimitată cu lumină roşie putem ghida fără probleme cursorul unui mouse şi chiar executa comenzi avansate care necesită folosirea a două degete simultan. Activarea butoanelor pentru click stânga dreapta este semnalată prin clipirea ˝ochilor˝ personajului Odin, reprezentat pe carcasa dispozitivului.

Atunci când nu este folosit ca şi touchpad, Odin poate emula o tastatură touch complet funcţională, redată direct pe suprafaţa mesei de birou.

Serafim ODiN - click pentru mai multe imagini

Dispozitivul a fost premiat în cadrul d&i Awards 2015 poate recunoaşte atât mişcări şi click-uri pentru pointer, cât şi gesturi multitouch precum pinch to zoom, scroll, back şi forward.

Touchpad-ul laser Serafim ODiN va putea fi achiziţionat la preţul de aproximativ 69 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult