EYSE – camera video 3D cu suport WiFi, creată pentru transmisiuni Live care pot fi urmărite prin ochelari VR

10.05.2016

Finanţată în cadrul unui proiect kickstarter, EYSE este o cameră video 3D care-ţi permite să realizezi transmisiuni VR în timp real, oferind spectatorilor care deţin un smartphone compatibil şi headset VR senzaţia că se află lângă tine în destinaţia de vacanţă.

Mai mult decât o simplă cameră video, dispozitivul poate prelua sunetul în ambele direcţii, permiţând spectatorului să comunice în timp real cu persoana aflată la celălalt capăt.

Înregistrările captate cu ajutorul a doi senzori de 5MP fiecare sunt transmise ca un singur flux video encodat în modul side-by-side, simplu de redat pe orice smartphone.

Dispozitivul alimentat cu două baterii Li-ion ce totalizează 14500 mAh poate funcţiona în mod continuu, cei doi acumulatori fiind înlocuiţi pe rând fără a opri transmisiunea Live. Alternativ, suportul QI wireless permite încărcarea cumulatorilor fără a fi nevoie de cabluri.

Cu preţ de 299 dolari (399 dolari după încheierea campaniei de precomandă), dispozitivul poate fi achiziţionat şi împreună cu un sistem de suspensie special conceput, permiţând realizarea de filmări la înălţime. În plus, carcasa rezistentă la apă include amortizoare pentru vibraţii şi permite folosirea ca şi cameră de acţiune, uşor de fixat pentru obţinerea unui unghi optim de vizibilitate.

Citeste si Oculus a publicat lista jocurilor VR care vor fi disponibile la data lansării headset-ului Oculus Rift

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult