Google lansează un dongle pentru jack-ul de căşti mai scump decât cel de la Apple

12.09.2018
Google lansează un dongle pentru jack-ul de căşti mai scump decât cel de la Apple

Cei care se bazau pe un dongle pentru jack audio de la Google vor trebui să plătească puţin mai mult pentru unul de schimb. Compania a retras de pe piaţă vechiul adaptor pentru căşti dedicat telefoanelor Pixel care costa 9 dolari şi l-a înlocuit cu unul care costă 12 dolari, chiar dacă diferenţele între ele nu par a fi evidente imediat. Compania susţine însă că noul model este mai bun şi mai eficient, ceva ce va trebui testat.

Motivul pentru care Google a renunţat la vechiul dongle în favoarea celui nou (care la exterior arată identic, evident), este în primul rând îmbunătăţirea latenţei. Se pare că exista o întârziere între conţinutul afişat pe ecran şi sunetul din căşti, lucru care ar putea deranja o parte dintre utilizatori. De asemenea, noul dongle poate reduce consumul de baterie al căştilor. Aceasta din urmă pare să fie o problemă foarte mare a vechiului dongle, noul adaptor garantând până la 38% mai mult timp de ascultare la o singură încărcare.

Cel mai probabil, mulţi utilizatori de Pixel 2 şi Pixel 2 XL nu vor fugi să facă „upgrade” la dongle, însă cu siguranţă, îl vor cumpăra pe cel nou în cazul în care cel vechi se strică sau dacă îl pierd. De asemenea, este uşor de intuit că acesta va fi adaptorul pe care compania îl va include în cutiile noilor Pixel 3 şi Pixel 3 XL.

Este amuzant însă faptul că Google a mai încercat în trecut să vândă adaptorul pentru jack la un preţ de 19 dolari, când Apple şi alte companii ofereau soluţii la jumătate de preţ. Google a revenit asupra acestei decizii şi a scăzut preţul la 9 dolari, iar acum încearcă din nou să îl crească, justificând prin îmbunătăţiri de performanţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult