Google ne arată la ce sunt buni ochelarii Google Glass, cu un nou filmuleţ de prezentare

01.05.2013
Google ne arată la ce sunt buni ochelarii Google Glass, cu un nou filmuleţ de prezentare

Chiar dacă Project Glass este încă departe de a oferi un produs finit, ochelarii Google Glass sunt deja într-o formă care lasă să se întrevadă potenţialul pe care îl au pentru transformarea activităţilor din viaţa de zi cu zi. În încercarea de a ne arăta exact cât de folositor poate fi acest gadget cu vizor încorporat şi puterea de calcul a unui smartphone, Google a publicat un filmuleţ numit „Glass How-To: Getting Started” pe care vă invităm să-l urmăriţi în cele ce urmează.

Primul filmuleţ publicat în noul canal YouTube, numit Project Glass, încearcă să ilustreze modul de folosire a ochelarilor Google Glass. În introducere putem vedea cum se ajustează vizorul încorporat şi cum folosim touchpad-ul poziţionat în lateral pentru a răsfoi colecţia de mesaje sau alte informaţii prezentate vizual.

Fără a încerca să acopere toate aspectele noii interfeţe Glass, filmuleţul ilustrează modul intuitiv şi natural în care vom putea folosi ochelarii Google Glass. Prezenţa unui touchpad pare să dea un răspuns şi criticilor care acuzau dependenţa de controlul prin comenzi vocale, cu riscul de a pune utilizatorul în situaţii penibile atunci când se află în spaţii publice. Înlocuirea comenzilor rostite cu simple alunecări din deget pe rama ochelarilor pare să ofere o alternativă elegantă şi eficientă pentru interacţiunea cu interfaţa Google Glass.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult