HTC VIVE Cosmos, anunţat pentru piaţa din România

12.09.2019
HTC VIVE Cosmos, anunţat pentru piaţa din România

HTC VIVE Cosmos este un sistem de realitate virtuală (VR) premium pentru PC, creat pentru accesibilitate şi uşurinţă în utilizare. Cu un design frontal modular, dispozitivul poate fi adaptat împreună cu accesorii precum Vive Cosmos External Tracking pentru folosire cu jocuri şi aplicaţii VR interactive. De asemenea, Cosmos este compatibil cu adaptorul Vive Wireless, disponibil pentru acei utilizatori care vor să se mişte în VR fără a fi legaţi de un cablu.

Sistemul de urmărire (tracking) Vive este alcătuit din şase camere cu senzori pentru urmărire internă-externă, facilitând transpunerea utilizatorului în spaţiul virtual. Casca Vive Cosmos dispune de o rezoluţie combinată de 2880 x 1700 pixeli – o creştere de 88% faţă de originalul Vive – îmbunătăţind substanţial claritatea percepută. Noile ecrane LCD reduc distanţa dintre pixeli şi, combinate cu ecranele reale RGB, minimizează efectul de screen-door.

Dispozitivul cu design flip-up a fost gândit pentru a permite utilizatorilor să treacă de la spaţiul real la realitatea virtuală prin simpla ridicare a vizorului – fără a lua întreg accesoriul de pe cap. Totodată, Cosmos este oferit împreună cu controlere reproiectate, care sporesc funcţionalitatea în VR şi confortul resimţit.

Cosmos va fi lansat în România pe 3 octombrie pentru preţul de pornire de 829 Euro şi va fi disponibil pentru precomenzi începând cu 12 septembrie. Oferta include şi abonamentul Viveport Infinity gratuit timp de 12 luni, pentru acces la aplicaţii şi jocuri VR, clipuri video premium şi filme disponibile în format VR.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult