Jocurile VR, aşteptate cu mai mare entuziasm decât se credea

Autor: Aurelian Mihai 02.03.2016

HTC Vive, headset-ul pentru realitate virtuală dezvolat HTC şi Valve a întrecut orice aşteptări în materie de vânzări, înregistrând nu mai puţin de 15000 comenzi în primele 10 minute de la anunţarea ofertei cu precomandă.

Cu preţ de 800 dolari în Statele Unite, sau 899 euro în Europa, HTC Vive era aşteptat să fie cel mult un produs de nişă, cumpărat de entuziaşti care doresc să experimenteze senzaţii noi cu jocuri şi conţinut VR. Aparent, numărul acestora a fost mult subestimat, producătorul HTC fiind copleşit de numărul uriaş de pre-comenzi primite încă de la începutul campaniei.

Punând lucrurile în perspectivă, HTC Vive nu este cel mai ieftin headset VR, acest titlu revenind lui Oculus VR – susţinut de Facebook şi disponibil la precomandă pentru suma de 600 dolari, cu termen de livrare începând cu data de 28 martie.

Pentru preţul plătit, cumpărătorii HTC Vive primesc în pachet unitatea de purtat pe cap, două controller-e wireless cu senzori de mişcare, doi senzori „Lighthouse” bazaţi pe tehnologie laser pentru poziţionare 3D, alături de trei jocuri: Job Simulator, Fantastic Contraption şi Tilt Brush.

Sistemul minim recomandat trebuie să includă măcar o placă video NVIDIA GTX 970 sau AMD Radeon R9 290, 4 GB memorie RAM şi procesor Intel i5-4590 sa AMD FX-8350.

Tags: