Lumini sau umbre, tehnologie sau simplitate

Simplu şi cuprinzător

Nu sunt mulţi oameni care pot îmbina tehnologia cu arta. cel puţin nu în felul în care poate Adam Frank, genul de persoană a carei imaginaţie nu cunoaştelimite. Adam reuşeşte să surprindă uneori prin simplitatea design-ului şi prin folosirea tehnologiei moderne în cele mai deosebite şi originale moduri. Am să încerc să vă prezint în continuare unele din ideile acestuia pentru decoraţiuni interioare.

De la simplitate covârşitoare până la tehnologizare totală

Adam Frank este una din persoanele care ajunge la rezultatul scontat indiferent de calea urmată. Uneori cu ajutorul unor lucruri foarte simple, obţine rezultate deosebite. Ce credeţi că se poate obţine dintr-o bucată de metal şi o lumânare? Pentru mulţi dintre noi probabil doar o modalitate de a bloca lumina.

Pentru Adam Frank în schimb este LUMEN, o posibilitate perfectă pentru a decora o încăpere pe timp de noape. Probabil vă întrebaţi cum e posibil ca o bucată de metal şi o lumânare să poată decora o întreagă cameră. Răspunsul este unul foarte simplu, bucata de metal este taiată în diverse forme: copaci, păsări şi tot aşa. După decuparea propriu-zisă ajungem şi la rolul lumânarii,care, pusă în spatele modelului proiectează pe perete o frumoasă reproducere la scară mărită a modelului iniţial. Imaginea rezultată schimbă cu totul atmosfera încăperii.

Dar cum se întâmplă de cele mai multe cazuri în domeniul artei cuvintele nu fac doi bani, imaginea contează.

Adam Frank nu se joacă totuşi doar cu lumina dată de către lumânări. O altă creaţie a lui este REVEAL, care constă într-un spot şi un perete gol. Acum nu trebuie să ne gândim că acest spot doar luminează un perete, asta nu ar fi ceva extraordinar.

Cu acest spot Adam reuşeşte să ataşeze oricărui perete o fereastră. Mai exact proiectează imaginea unei ferestre şi a unui fundal. După spusele lui Adam Frank, această imagine ar trebui să ne transforme căminul într-unul mai călduros şi spaţios.


Artistul nu foloseşte întotdeauna lucruri simple pentru a transpune ideile lui în lumea reală. Spre exemplu SHADOW are nevoie de un calculator pentru a împărtăşi viziunea lui Adam pe de o parte şi a oferi experienţe unice vizitatorilor.