myIDkey, un stick USB cu manager de parole, Bluetooth şi autentificare biometrică

21.02.2013
myIDkey, un stick USB cu manager de parole, Bluetooth şi autentificare biometrică

Nici memoriile USB cu protecţie şi nici aplicaţiile software pentru stocarea şi protecţia parolelor care rulează de pe acestea nu sunt noutăţi, însă myIDkey este o soluţie interesantă care le combină şi oferă în plus opţiuni mai bogate de conectare şi backup.

Prezentat în cadrul CES 2013, myIDkey este o memorie USB care include o aplicaţie software care permite stocarea parolelor, numelor de utilizator şi a altor date cu caracter personal. Oferind şi posibilitatea de stocare a fişierelor, myIDkey foloseşte criptarea AES256 pentru protejarea ambelor tipuri de date. Soluţia software este compatibilă cu platformele Windows, Android şi iOS şi permite completarea automată a datelor necesare, aşa cum procedează alte aplicaţii celebre precum RoboForm.

Faţă de alte soluţii hardware similare, myIDkey include un senzor biometric pentru citirea amprentelor şi un ecran OLED care poate afişa direct datele cerute, fără a mai necesita conectarea la un calculator, tabletă sau smartphone. Accesarea datelor se face prin comenzi vocale şi taste direcţionale, iar protecţia poate fi îmbunătăţită prin setarea unor gesturi suplimentare necesare pentru autentificare sau ştergerea completă a datelor în cazul în care numărul de încercări eşuate de autentificare trece de un anumit prag.

myIDkey include un modul Bluetooth, acesta permiţând conectarea la sistemele Android sau iOS, sincronizarea datelor cu aplicaţia pentru backup, sincronizare cloud cu serviciul proprietar, Dropbox sau Google Drive. În plus, aplicaţiile Windows, iOS sau Android pentru backup pot fi protejate cu ajutorul aceluiaşi senzor pentru amprente implementat pe myIDkey.

Interesantul periferic a demarat ieri ca proiect Kickstarter, iniţiatorii colectând în doar 24 de ore circa 70% din banii necesari pentru demararea producţiei. Urmând să fie disponibil începând cu luna septembrie, myIDkey va avea un preţ de 79 de dolari (conform informaţiilor oferite de producător în acest moment).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News