Neptune Pine, un ceas inteligent complet autonom dar cu dimensiuni prea mari

13.01.2014
Neptune Pine, un ceas inteligent complet autonom dar cu dimensiuni prea mari

CES 2014 a adus o multitudine de accesorii inteligente, însă cele mai multe dintre acestea ori nu aduc multe noutăţi faţă de ceea ce companiile au lansat deja pe piaţă, fie sunt doar în stadiul de concept. Dintre aceste modele noi se remarcă însă Neptune Pine, un ceas inteligent complet autonom care poate suplini un smartphone dar care este aproape tot atât de mare.

Născut în urma unui proiect Kickstarter care a debutat în cursul anului trecut şi a atins suma necesară demarării producţiei în preajma Crăciunului, Neptune Pine este un ceas inteligent care înglobează toate funcţiile pe care le oferă şi un smartphone.

Lista specificaţiilor cuprinde un procesor Qualcomm dual-core din familia Snapdragon S4 care funcţionează la o frecvenţă de 1,2 Ghz, un ecran TFT de 2,4” cu rezoluţie de 320 x 240 pixeli, 512 M memorie RAM, 16 sau 32 GB de memorie internă, GPS, Bluetooth, două camere foto cu rezoluţii de 5 MP şi 0,3 MP şi, cel mai interesant, un modem 3G cu cartelă MicroSIM. Bateria are o capacitate de 810 mAh, aceasta promiţând 6 ore de convorbiri 3G, 10 ore de redare audio şi 5 ore de redare video.

Rulând Android  4.1 şi având acces la Google Play, Neptune Pine este practic un smartphone low-end împachetat într-un ceas. La aceste funcţii se adaugă şi software-ul necesar pentru monitorizarea activităţilor sportive, telefonul incluzând şi un senzor extern pentru puls şi utilizând accelerometrul şi giroscopul încorporat pentru alte funcţii de profil. Această configuraţie neobişnuit de puternică pentru un ceas inteligent are însă şi dezavantajele sale: greutatea şi dimensiunile.

Dacă produsele similare de la Samsung sau Sony vi s-au părut mari, Neptune Pine este de-a dreptul gigantic. Ceasul are dimensiuni de 66.0 x 53.5 x 14.2 mm şi o greutate de 60,8 grame, cureaua adăugând şi ea o greutate suplimentară de 35,4 grame. Neptune Pine poate fi detaşat de curea, putând fi utilizat astfel ca un telefon mobil în toată regula, iar carcasa se află momentan în stadiul certificării IP67 pentru protecţia împotriva prafului sau umezelii.

Ceasul inteligent Neptune Pine va deveni disponibil undeva în prima parte a acestui an la un preţ de 335 de dolari, la care se adaugă şi accesoriile care constau dintr-o curea obişnuită (25 de dolari), senzor pentru puls (40 de dolari) sau suportul care permite utilizarea sub forma unui Action Cam ataşat la cască (50 de dolari).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News