Ochelarii Google Glass – noi specificaţii şi un posibil preţ de lansare

29.04.2013
Ochelarii Google Glass - noi specificaţii şi un posibil preţ de lansare

Odată cu primele exemplare Google Glass trimise dezvoltatorilor software, au ieşit la iveală noi detalii legate de configuraţia acestora la nivel hardware, costurile de producţie şi o estimare pentru preţul final de lansare.

Ochelarii Google Glass îşi dezvăluie specificaţiile

Aflăm astfel că ochelarii echipaţi cu vizor ce simulează prezenţa unui ecran cu diagonală 25 inch, care pluteşte la 2.5 metri distanţă în faţa utilizatorului, dispun de chipset Ti OMAP 4430 cu CPU dual-core şi 1 GB memorie RAM, din care aproximativ 682 MB sunt disponibili pentru aplicaţiile deschise.

Camera foto încorporată în ramă este activată prin comandă vocală şi poate obţine poze la rezoluţie 5 MP, respectiv secvenţe video cu format HD 720p. Fişierele media sunt adăpostite în cei 16GB memorie internă (12GB disponibili), sincronizată cu serviciul Google Cloud.

Lista dotărilor mai cuprinde un receptor GPS, conectivitate Bluetooth şi acces la reţele WiFi.

Pentru început, sistemul de operare livrat este versiunea Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich.

Ochelarii Google Glass - primele specificaţii

Potrivit unor informaţii încă neconfirmate, ochelarii Google Glass Explorer sunt oferiţi dezvoltatorilor contra sumei de 1500 dolari, însă costul de producţie pentru varianta finală a gadgetului ar putea scădea la numai 200 dolari, urmând ca preţul pentru un exemplar Google Glass achiziţionat din magazin în pachet retail să fie apropiat sumei de 500 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult