Plantronics Voyager 6200 UC – căşti Bluetooth premium gândite pentru profesionişti, dar pe care le poţi folosi oriunde [REVIEW]

13.02.2018
Plantronics Voyager 6200 UC - căşti Bluetooth premium gândite pentru profesionişti, dar pe care le poţi folosi oriunde [REVIEW]
PREZENTARE, CARACTERISTICI TEHNICE PRINCIPALE

Anunţate recent pe piaţa din România, căştile premium Plantronics Voyager 6200 UC ţintesc în primul rând clienţii din mediul de business, dar pot fi folosite fără probleme şi în scopuri personale, de către pasionaţii de mişcare sau iubitorii de muzică.

 

PREZENTARE

 

Deşi au dimensiuni generale ceva mai mari decât ale altor modele wireless de pe piaţă, aceste căşti sunt foarte bine „mobilate” cu caracteristici şi funcţii. Design-ul dopurilor oferă o antifonare pasivă foarte bună şi un confort sporit. Suplimentar este disponibilă funcţia Active Noise Canceling (ANC), care poate fi activată prin intermediul unui buton fizic dedicat. De aceea, cel mai potrivit scenariu de utilizare pentru aceste căşti este un birou cu mult zgomot de fundal, unde utilizatorul trebuie să se concentreze pe munca lui.

 

 

Voyager 6200 UC se pot conecta pasiv cu până la opt dispozitive şi activ cu două simultan (datorită tehnoologiei Bluetooth 4.1 de care dispun). Tehnologia Class 1 oferă o rază de acoperire wireless de până la 30 de metri. Butonul de activare a funcţiei Bluetooth este multifuncţional şi include funcţia Power.

 

Pe partea dreaptă a sistemului de purtare la gât găsim două butoane pentru volum (+ şi -), unul pentru preluarea apelurilor, portul micro-USB (acoperit cu un capac din cauciuc, pentru a nu permite intrarea prafului sau a transpiraţiei) şi încă un conector special pentru încărcarea acumulatorului de la computerul personal.

 

 

Pe partea din stânga a sistemului de purtare la gât se găsesc butonul ANC, despre care am scris mai sus, şi unul pentru activarea funcţiei Mute.

 

Dopurile intraauriculare au o formă specială, unică, care se potriveşte bine în ureche. Materialul din care sunt realizate este moale şi rezistent, deoarece include o microfibră din carbon. Totuşi, cei care au ghinionul să deterioreze sau să piardă dopurile nu le vor putea înlocui cu altele pe care le au prin casă sau cu modele disponibile în magazine. Din fericire, acestea sunt prinse foarte ferm, iar riscul să se desprindă este redus. În cutie sunt livrate trei perechi de dopuri, de mărimi diferite.

 

 

Voyager 6200 UC sunt livrate împreună cu o carcasă specială, elegantă, pentru transport. Aceasta include compartimente pentru accesoriile căştilor.

 

În cutie este disponibil şi un adaptor Bluetooth BT600 de înaltă fidelitate, care înlocuieşte receiverul inclus pe laptopuri sau permite folosirea căştilor împreună cu PC-uri care nu dispun de această funcţie.

 

 

Per total, calitatea construcţiei şi a materialelor sunt impresionante. Căştile nu dispun de magneţii care le ţin unite pe piept la multe alte modele consumer, deoarece, fiind un produs pentru mediul de business, această caracteristică nu este necesară. De exemplu, într-un call center trebuie să scoţi des din ureche una dintre căşti, iar magneţii respectivi ar fi o caracteristică enervantă.

 

Caracteristici tehnice principale:

 

Răspuns în frecvenţă: 20 Hz – 20 KHz

 

Baterie: 340 mAh; încărcare completă în 1,5 ore; autonomie de 9 ore pentru convorbiri şi de 16 ore pentru muzică

 

Microfon: patru microfoane omni-direcţionale care preiau sunetul din toate direcţiile; tehnologie de vorbire clară Plantronics

 

Bluetooth: versiune 4.1, Class 1 – rază de 30 de metri

 

Greutate: 56 g

 

Alte funcţii: anulare pasivă şi activă a zgomotului de fundal, vibrează la apeluri, protecţie pentru auz

 

Părţi pozitive

Sunet excelent; convorbiri clare, fără zgomote de fundal
Construcţie de calitate, bazată pe materiale premium
Dispun de multe funcţii smart
Bogate în caracteristici şi funcţii
Autonomie foarte mare a bateriei

Părţi negative

Dimensiunile mai mari ale căştilor i-ar putea deranja pe cei care le folosesc mult şi în afara biroului
Găsirea de dopuri de rezervă nu va fi uşoară

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult