Preţurile pentru Galaxy Gear 2, Gear 2 Neo şi Gear Fit

21.03.2014
Preţurile pentru Galaxy Gear 2, Gear 2 Neo şi Gear Fit

Samsung a anunţat preţurile oficiale pentru cea de-a doua generaţie a smartwatch-ului Galaxy Gear şi accesoriul Gear Fit destinat practicanţilor de activităţi sportive.

Mai ieftin cu 63 dolari decât predecesorul său, noul Galaxy Gear 2 va putea fi comandat începând cu 21 martie la preţul de 300 dolari, în timp ce varianta Gear 2 Neo fără cameră foto se alege cu preţul de 200 dolari. Tot 200 dolari va costa şi accesoriul Samsung Gear Fit, prevăzut cu senzori pentru monitorizarea pulsului, numărul de paşi şi modul în care dormim.

Samsung Galaxy Gear 2

La nivel de hardware, Samsung Gear 2 şi Gear 2 Neo primesc acelaşi ecran OLED de 1.6 inch şi rezoluţie 320×320 folosit de primul model Galaxy Gear. A fost păstrată şi configuraţia cu 512MB memorie RAM şi 4GB spaţiu de stocare, respectiv conectivitate Bluetooth pentru interacţiune cu telefonul mobil. În schimb, designul carcasei a fost îmbunătăţit, Galaxy Gear 2 devenind mai puţin butucănos şi mai confortabil de folosit decât predecesorul său. Avem parte şi de un buton fizic pentru funcţia home, transmiţător IR pentru folosirea ca telecomandă, iar camera foto de 2MP a fost mutată de pe curea în carcasa dispozitivului.

Proiectat pentru a fi cât mai confortabil de purtat, accesoriul Gear Fit schimbă ecranul pătrat pe unul alungit şi curbat după conturul mâinii, capabil să redea imagini color la rezoluţie 432×128. În afara funcţiilor primare pentru sport, Gear Fit poate afişa notificări preluate de pe telefonul mobil şi informaţii despre apeluri.

Samsung Gear Fit

La nivel software, cele trei gadgeturi sunt bazate OS-ul Tizen Linux şi rulează aplicaţii de Android special concepute, realizate folosind SDK-ul pus la dispoziţie de Samsung.

Accesoriile Galaxy Gear 2, Gear 2 Neo şi Gear Fit, împreună cu noul telefon Galaxy S5, vor fi disponibile în stocurile magazinelor începând cu luna aprilie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult