Samsung a anunţat Gear S, ceasul inteligent cu modem 3G şi telefonie

28.08.2014
Samsung a anunţat Gear S, ceasul inteligent cu modem 3G şi telefonie

Zvonurile care afirmau că Samsung va lansa un ceas inteligent complet autonom au apărut la jumătatea lunii martie, însă informaţiile suplimentare despre acesta au fost destul de sărace. Sud-coreenii se pare că n-au mai avut răbdare până pe 3 septembrie, ziua în care va avea loc evenimentul Samsung din cadrul IFA Berlin 2014, şi au confirmat toate aceste zvonuri prin lansarea noului ceas inteligent cu modem 3G numit Gear S.

Noul ceas inteligent de la Samsung diferă vizibil din punct al designului de modelele anterioare Galaxy Gear şi Gear 2, acesta folosind o brăţară circulară neîntreruptă şi un ecran curbat. Având o diagonală de 2” şi o rezoluţie de 480 x 320 pixeli, ecranul foloseşte un panou AMOLED curbat care se integrează cu brăţara rotunjită, ceasul părând astfel mai degrabă o combinaţie între modelele anterioare şi brăţara sportivă Gear Fit.

Cel mai important aspect este însă integrarea unui modem 3G, ceea ce-i permite noului Gear S să funcţioneze complet autonom. Conexiunea 3G nu este folosită doar pentru transferul de date, noul ceas Samsung permiţând şi efectuarea de apeluri telefonice.

Bateria are o capacitate de numai 300 mAh, un parametru destul de neconvingător dacă ne gândim la consumul unei conexiuni de date activă în permanenţă, însă producătorul afirmă că Gear S va oferi o autonomie de 2 zile într-un regim normal de utilizare. Ce înseamnă acest regim normal, rămâne însă de văzut.

Ceasul foloseşte un procesor dual-core necunoscut cu o frecvenţă de 1 GHz şi oferă 512 MB de memorie RAM şi 4 GB de memorie internă. Cum era de aşteptat, senzorul pentru puls nu putea lipsi, pe lista dotărilor mai figurând un module wireless 801.11 b/g/n, GPS şi Bluetooth 4.1. Carcasa ceasului Gear S este rezistentă la apă şi praf şi este certificată IP67. Samsung nu pare încă pe deplin convinsă de platforma Android Wear, noul Gear S folosind tot platforma Tizen.

Samsung Gear S va fi disponibil începând cu luna octombrie, însă preţul acestuia nu a fost încă dezvăluit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News