Samsung Gear Fit2 zărit în imagini neoficiale. Vine cu senzor de puls şi hardware actualizat

25.05.2016
Samsung Gear Fit2 zărit în imagini neoficiale. Vine cu senzor de puls şi hardware actualizat

Samsung s-a concentrat pe lansarea de ceasuri inteligente sub brandul Gear, lăsând pentru o perioadă îndelungată accesoriile de fitness inteligente. Se pare că anul 2016 va aduce un nou Gear Fit din partea companiei, o variantă îmbunătăţită a brăţării inteligente lansată în urmă cu doi ani. Aceasta va veni cu un design schimbat, funcţionalitate îmbunătăţită şi hardware mai puternic. Spre diferenţă de modelul precedent, acesta nu pare că va fi promovat ca un ceas inteligent.

Gear Fit2 va păstra orientarea verticală a display-ului, afişând conţinutul într-o poziţie confortabilă pentru cei care se vor uita la el asemeni unui ceas. Acesta va veni cu un display AMOLED curbat cu diagonală de 1,8”, cu un chipset îmbunătăţit, care probabil că va oferi precizie sporită pentru monitorizarea activităţilor utilizatorilor, cât şi spaţiu de stocare intern extins, de 4 GB. Informaţiile nu au fost confirmate încă oficial de către Samsung, lansarea dispozitivului fiind aşteptată în luna iunie.

Se pare că Gear fit 2 va veni în mai multe variante de culoare, imaginile disponibile în acest moment prezentând modele albastre, roz şi negre. Una dintre imagini include o hartă în timp real, ceea ce ar putea sugera că noul dispozitiv ar putea beneficia de pe urma unui modul GPS. De asemenea, poate fi observat şi un ecran în care sunt măsurate bătăile inimii, sugerând prezenţa unui senzor pentru puls.

Având în vedere că Samsung nu în planu să lanseze dispozitive bazate pe sistemul de operare Android Wear, mai mult ca sigur că noul accesoriu inteligent va beneficia de Tizen OS, asemeni tuturor dispozitivelor din această gamă produse de companie. Nu este clar dacă acesta va fi compatibil exclusiv cu smarpthone-urile Galaxy produse de Samsung, sau dacă va fi lansată şi o aplicaţie pentru alte dispozitive Android pentru conectare.

Citeşte şi Samsung Gear S2, smartwatch-ul momentului, prezentat la IFA

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult