Samsung opreşte funcţionalitatea DeX de pe Galaxy S8 şi Note8 pe accesorii neoficiale

19.12.2017
Samsung opreşte funcţionalitatea DeX de pe Galaxy S8 şi Note8 pe accesorii neoficiale

Smartphone-urile Galaxy S8 şi Galaxy Note8 de la Samsung pot simula un mediu de lucru „desktop” atunci când sunt conectate la un accesoriu oficial DeX, însă în ultimele câteva luni, utilizatorii au descoperit că anumite dock-uri cu USB Type-C pot oferi funcţionalitate similară, la un preţ mai mic. Deşi până în prezent Samsung nu a făcut nimic în privinţa adaptoarelor neoficiale, cel mai nou update beta care aduce sistemul de operare la versiunea Android 8.0, împiedică pornirea funcţiilor DeX pe acestea.

Samsung a lansat de curând versiunea Beta 4 pentru actualizarea lui Galaxy S8 la Android 8.0 Oreo, iar utilizatorii funcţiei DeX de pe forumul XDA-Developers au sesizat că adaptoarele lor non-Samsung de la USB Type-C la un dock cu HDMI şi USB nu mai funcţionează ca înainte. În loc să pornească interfaţa desktop, acestea acum doar afişează conţinutul de pe ecranul telefonului pe un display extern, fără suport pentru ferestre, multitasking sau suport pentru mouse şi tasatatură pe USB.

Desigur, Samsung este o companie interesată de profit, iar vânzările de adaptoare DeX Station contribuie la veniturile sale. În acelaşi timp, aceasta ar putea fi o greşeală, sau o acţiune voită pentru a se asigura că adaptoarele neoficiale nu duc la deteriorarea smartphone-urilor, în special a bateriei. Având în vedere problemele pe care Samsung le-a avut anul trecut cu Galaxy Note7, protejarea bateriilor ar putea fi o prioritate acum. Când sunt conectate la DeX Station, procesoarele telefoanelor rulează la frecvenţe mai mari, iar telefonul se încarcă constant, motiv pentru care dock-ul are şi un cooler menit să răcească dispozitivul.

Oricare ar fi motivul, utilizatorii DeX care nu aveau de un dock DeX Station oficial vor fi cu siguranţă dezamăgiţi în cazul în care această incompatibilitate cu accesoriile neoficiale va fi păstrată şi în versiunea finală a software-ului Android 8.0 pentru Galaxy S8 şi Note8.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult