Soluţii mobile de tastare rapidă

Unul din marile neajunsuri ale unui PDA sau Smatphone este introducerea anevoioasă a datelor. După cum deja cunoaşteţi, durează o eternitate scrierea unui e-mail cu ajutorul touchscreen-ului şi inevitabil dacă ne grăbim intervin greşeli de tastare. În continuare voi enumera câteva soluţii pentru astfel de cazuri.

Ce ne facem dacă trebuie să trimitem un e-mail şi suntem în tren?

Să presupunem că sunteţi o persoană care se află mereu în mişcare, tot timpul călătorind cu trenul sau avionul. În ciuda faptului că la birou nu stăm aproape deloc trebuie totuşi să păstrăm legătura cu partenerii şi clienţii noştri. Una din soluţii ar fi un laptop, dar acesta se poate dovedi incomod cu toate că este mult mai mic decât un calculator normal. Dimensiunile şi greutatea acestuia este totuşi considerabilă. O alta soluţie cel puţin mai comodă şi cu siguranţă mai uşoară ar fi un PDA sau un Smartphone.

Tastatură textilă

Cert este faptul că nici unul din dispozitivele enumerate nu posedă de calcul oferită de un laptop, dar şi acestea sunt dotate cu funcţii dedicate omului de afaceri şi necesităţilor acestuia. Cu alte cuvine putem linistiţi să primim şi să trimitem un mail cu ajutorul unui astfel de dispozitiv sau să notăm brieful conferinţei de presă ţinută la capătul celor 8 ore de zbor. Dar precum se întâmplă aprope de fiecare dată şi aceste dispozitive au inconvenientele lor, cel mai mare din punctul meu de vedere fiind greutatea cu care se scrie pe un touchscreen. Bineînţeles că soluţiile nu au întârziat să apară, aproape tuturor dispozitivelor de acest gen putându-li-se adăuga o tastatură.

Cum scriem?

Pentru un PDA sau un Smartpone există o multitudine de modele de tastaturi, tocmai pentru a remedia acest inconvenient menţionat mai sus. Multe din aceste tastaturi sunt dedicate unui produs sau unor game de produse ale unui producător, dar sunt şi unele modele care por fi conectate aproape la toate modelele de dispozitive, prin intermediul unui adaptor Bluetooth. Majoritatea au un aspect clasic, diferenţele fiind date doar de dimensiuni.

Există totuşi şi tastaturi mai deosebite, gândite pentru a ocupa cât mai puţin spaţiu la transport. Într-adevăr nu avem foarte multe opţiuni la capitolul tastaturi care ocupă puţin spaţiu şi acestea nu se ridică chiar la standardul unei tastaturi ergonomice, dar majoritatea sunt inedite şi în unele cazuri chiar inovatoare. Unul din conceptele care şi-au făcut loc pe piaţă este cel de tastatură din silicon. Acest tip de keyboard este întra-devăr silenţios şi ocupă puţin spaţiu la transport deoarece poate fi rulată.

Tastatură textilă tip săculeţ

S-ar putea să pară ciudată deoarece nu are fermitatea la care ne aşteptăm de la o tastatură şi pe deasupra tastele nu fac o cursă clasică pe verticală, ele putând fi apăsate aproape în orice direcţie, datorită elasticităţii crescute a materialului din care sunt confecţionate. Un alt dezavantaj al acestora este faptul că în lipsa unui suport ferm şi drept sunt aproape imposibil de folosit. În aceeaşi idee se încadrează şi tastaturile textile, diferenţa fiind dată de materia primă din care sunt confecţionate.

După cum aţi realizat este vorba despre o tastatură realizată din materiale textile. Nu înţelegeţi greşit, nu s-a descoperit o ţesătură minune care să fie sensibilă la atingere şi o bună conducătoare de curent electric, ci pur şi simplu “carcasa” tastaturii este realizată din materiale textile.