Sunet cu stil de la V-MODA

06.12.2006
Sunet cu stil de la V-MODA

Vibe, sub acest nume se ascunde una dintre cele mai stilate perechi de căşti de pe piaţă, iar când aceasta vine din partea V-MODA putem fi siguri de calitatea incontestabilă a echipamentului.

Prima dată când am luat contact cu Vibe a fost prin intermediul unei poze. Iniţial nu am ştiut ce sunt. Vedeam în ele mai mult un element decorativ, futurist. M-am dumerit şi mi-am zis în sine: „e clar, designerii de la V-MODA au făcut o treabă excelentă”.

Nu doar simple căşti

De îndată ce am început a scrie despre o pereche de căşti m-am şi gândit că voi primi replici negative de la cititori precum: „ce ar putea fi aşa de special la un banal echipament audio?”. Ei bine, diferenţa este dată în primul rând de aspect, mai exact de stil. Să vă dau un mic exemplu. A asculta la un astfel de echipament audio faţă de unul „normal”, dar şi mult mai ieftin (să fim corecţi), e ca diferenţa de a bea un pahar de vin din ’75 la meci cu prietenii faţă de acelaşi pahar savurat în cadrul unui restaurant decent în compania persoanei iubite. Nu încerc să fac reclama celor de la V-MODA însă un echipament precum Vibe merită toată atenţia. Este special din toate punctele de vedere.

Vibe

Căştile nu se remarcă doar prin aspect, acestea venind în două nuanţe: negre sau cromate, ci şi prin calitatea sunetului redat, Vibe fiind unul dintre cele mai performante echipamente din gama sa. La aceasta contribuie şi modul de etanşare al urechii prin intermediul unui cauciuc de silicon, tehnologie pe care producătorul a denumit-o BLISS (Bass Level Isolating Soft Silicon) care în plus, ajută şi la scăderea discomfortului creat de acest gen de căşti (dopuri după cum sunt denumite popular). Pachetul conţine, aşa cum se poate vedea şi din imaginea alăturată, trei perechi de dopuri de silicon de mărimi diferite, utile după caz.

Nu ne rămâne decât să aşteptăm V-MODA Vibe şi la noi în ţară. În fericitul caz în care vor apărea vreodată şi în România sunt curios de preţul final al lor, având în vedere că în Statele Unite se comercializează în jurul sumei de 100$. Scump, dar totuşi, calitate la preţ mic? O combinaţie aproape imposibilă a secolului XXI.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News