Telefon fix pe USB

27.02.2007
Telefon fix pe USB

Încă un pas spre centralizare

Dacă ne găndim că inclusiv telefoanele mobile încep să devină dispozitive multifuncţionale, de ce să excludem posibilitatea ca şi telefoanele fixe încep să integreze şi să interacţioneze cu alte dispozitive care oricum îşi au locul pe birou. Cei de la Simple Simon au găsit o soluţie: ZiPhone 2.

Ce este ZiPhone 2?

O definiţie exactă nu prea poate fi dată. Cea mai apropiată definiţie ar fi: un telefon cu conexiune la calculator. Este un dispozitiv care seamănă foarte mult cu un bloc numeric de tastatură. Pentru a da telefon trebuie să avem butoane pentru formarea numărului, dar cu ZiPhone 2 nu este totuşi obligatoriu, putem forma un număr şi direct de pe tastatură sau din agenda de contacte.

Simple Simon oferă şi un soft personalizat OneManBand, care trebuie cumpărat separat deZiPhone 2, dar cele două componente împreună transformă felul în care folosim telefonul. Putem să folosim “telefonul” şi separat, nu doar împreună cu calculatorul, sau programul OneManBand.

Separat funcţionează ca un telefon normal, singura diferenţă este dată de înlocuirea receptorului cu o cască cu microfon. În momentul când ZiPhone 2 este folosit împreună cu calculatorul lucrurile devin mai complicate, dar şi mai interesante.

Ce ştie să facă ZiPhone 2?

Bineînteles ZiPhone 2 are o interfaţă USB pentru schimbul de date şi alimentare. Nu mai este necesar nici să folosim conexinea telefonică standard, ci putem folosi o conexiune moderă cu IP. ZiPhone 2 poate redirecţiona o convorbire de la un număr la altul sau inregistra convorbirea în curs.

Dacă nu îl folosim pe post de telefon putem să vorbim pe Skype, Yahoo Messener, MSN, Google Talk sau Jabber, rivalul direct al celorlalte programe, dar pentru sistemul de operare Linux. Pe pagina de Internet oficială putem să vedem o listă foarte mare de programe cu care ZiPhone 2 este compatibil.

Funcţiile cu adevărat interesante ale acestui telefon sunt disponibilă în momentul în care îl folosim împreună cu programul OneManBand. Acum programul ne pune la dispoziţie o multitudine de facilităţi după cum urmează:

  • Posibilitatea de a pune muzică unui interlocutor pe care l-am lăsat în aşteptare.
  • O agendă telefonică complexă şi detaliată.
  • Posibilitatea de a suna o persoană şi de a o redirecţiona către un alt terminal.
  • Putem înregistra convobirea.
  • Putem naviga pe Internet prin intermediul programului pentru a avea acces la infomatii mai uşor.
  • Putem forma sau întrerupe o convorbire doar cu ajutorul mouse-ului.
  • Putem trimite fax-uri.
  • Avem posibilitate de a verifica când am luat ultima dată legătură cu persoana cu care ne conversăm la un moment dat.
  • Oferă posibilitatea unei teleconferinţe.

Programul oferă multiple opţiuni de personalizare sau de restricţionare a anumitor tipuri de apeluri şi pe deasupra poate stoca toate informaţiile privind numărul de apeluri efectuate sau durata acestora.

Telefon sau ZiPhone 2?

Dacă privim doar partea financiară raspunsul este simplu. Un ZiPhone costă cu aproximaţie 200$, iar programul 100$ ceea ce îl face destul de costisitor. Dar dacă vrem să folosim un dispozitiv, care oferă multe facilităţi de care un telefon normal nu dispune, ZiPhone 2 este alegerea perfectă. Un dispozitiv ca acesta se poate dovedi folositor în multe situaţii, mai ales atunci când trebuie să înregistăm anumite conversaţii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News