TomTom aduce sistemele GPS cu imagini reale

TomTom aduce sistemele GPS cu imagini reale

TomTom, lider mondial pe piaţa sistemelor de navigaţie, ne suceşte minţile cu noua generaţie de GPS-uri. Vom spune adio hărţilor abstracte pline de poligoane şi steguleţe, în locul lor vor rula imagini reale ce ne vor îndruma cu siguranţă pe drumul bun.

Nu este un concept sau visul unui astronaut deoarece sistemele au primit deja brevet, conform European Patent Office.

Noua generatie de GPS Imaginile sunt preluate cu o cameră video amplasată pe partea frontală a autovehiculului. Sincronizarea cu punctele de reper conţinute de hărţile GPS se realizează cu ajutorul unui sistem inteligent de recunoaştere a imaginilor. Practic, imaginea se asociază cu punctul topografic corespunzător, iar şoferul va vedea în loc de forme geometrice o transmisie video în timp real însoţită de indicaţii (vocale şi grafice).

Pe ecran vor fi prezente în continuare informaţii despre distanţa până la un anumit punct, viteza, etc. Mai mult ca sigur în următorii ani vor ieşi pe piaţă astfel de dispozitive, dar cu adevărat revoluţionară va fi tehnologia ce va permite afişarea video în timp real pe parbrizul maşinii, astfel încât şoferul să nu fie nevoit să îşi ia ochii de la drum.

Schema GPS

Urmărește Go4IT.ro pe Google News