Tronsmart Element FORCE – boxă wireless rezistentă la apă (REVIEW)

21.08.2019
Tronsmart Element FORCE - boxă wireless rezistentă la apă (REVIEW)

Suficient de mică pentru a încăpea în bagaje de mână şi pregătită pentru folosire în orice condiţii, cu durată mare de folosire a bateriei şi media player integrat, Tronsmart Element FORCE este genul de accesoriu pe care îl iei în vacanţe fără sa-i duci prea mult grija, nefiind nici scump şi pretenţios în utilizare.

Prezentare                                                                           

Boxă wireless portabilă, Tronsmart Element FORCE poate fi conectată la orice smartphone, tabletă sau laptop, folosind conexiunea bluetooth. Dispozitivul vine într-o carcasă bine închegată, protejată pe contur cu ramă din plastic dur care va absorbi fără prob leme lovituri şi căderi de la mică înălţime. Lateralul este protejat cu un finisaj cauciucat rezistent la uzură, iar sita pentru difuzoare aplicată faţă-spate este protejată pe contur de rama proeminentă a carcasei. Fiind vorba de o carcasă etanşă, conectorii pentru alimentare, intrarea line-in şi slot-ul microSD sunt accesate prin extragerea unui dop prevăzut cu garnitură cauciucată. De asemenea, schimbarea melodiilor şi ajustarea volumului sonor se face prin apăsarea unor butoane ascunse sub un strat gros de cauciuc, însă bine delimitate pentru diferenţierea la atingere.

Cu greutate de 789 grame, Element FORCE nu este chiar ideală pentru a fi purtată în mâini, carcasa solid construită venind în schimb echipată cu un inel metalic ce permite ataşarea de alte obiecte. Compensând pentru greutatea mărită, boxa vine echipată cu difuzoare pasive şi active luând rolul de subwoofer, redarea efectelor de bass fiind destul de impresionantă pentru un dispozitiv atât de compact.

Acumulatorul încorporat este dimensionat pentru o autonomie de până la 10-15 ore la redarea de muzică în condiţiile unui volum sonor moderat, dar ne putem baza pe cel puţin trei ore de audiţie la volum aproape de maxim, suficient pentru o zi la plajă sau o plimbare cu bicicleta. Raza conexiunii bluetooth este de până la 10 metri în spaţiu deschis.

Boxa Element FORCE include microfon şi buton dedicat pentru preluarea apelurilor, putând fi utilizată şi ca sistem hands-free pentru convorbiri telefonice.

Experienţa în utilizare

Cu siguranţă cea mai comod de folosit, conexiunea Bluetooth este foarte uşor de realizat, fiind suficientă pornirea boxei şi selectarea acesteia în meniul bluetooth al telefonului mobil. Odată asociată cu un dispozitiv, boxa Tronsmart Element FORCE este detectată şi conectată automat la fiecare utilizare.

În ce priveşte calitatea audio, Element FORCE oferă un volum surprinzător de ridicat şi bass convingător, mai ales dacă o aşezăm pe suportul rezonant al unei mese din lemn. Din păcate, la volum maxim se fac resimţite unele distorsiuni, fiind de preferat să ne oprim înainte de ultima treaptă de volum. Configuraţia de difuzoare favorizează gama frecvenţelor joase şi pe cele înalte, lăsând un gol ce face ca anumite instrumente muzicale să pară atenuate. Per total, audiţia oferită este de bună calitate, chiar dacă nu la nivelul unui sistem Hi-Fi foarte pretenţios.

Concluzie

Cu preţ rezonabil, boxa Tronsmart Element FORCE poate fi un accesoriu de vacanţă excelent, numai bun pentru ascultarea muzicii preferate la volum rezonabil de mare şi în condiţii acceptabile de claritate. Carcasa de forma unui dreptunghi încape foarte bine în bagaje şi nu necesită atenţie deosebită la transport.

Preţ şi disponibilitate

Boxă portabilă cu design compact, Tronsmart Element FORCE poate fi obţinută la preţul de 45 euro, cu livrare fără taxe vamale pe teritoriul UE.

 

Părţi pozitive

Sunet puternic şi bass convingător
Suportă redare media de pe card microSD şi prin Bluetooth
Autonomie rezonabilă a bateriei
Carcasă bine protejată de apă şi lovituri accidentale

Părţi negative

Audiţia oferită nu este la nivelul unui sistem Hi-Fi pentru pretenţioşi

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult