Xiaomi a anunţat Mi Band, o brăţară inteligentă sportivă cu un preţ imbatabil: 13 dolari

22.07.2014
Xiaomi a anunţat Mi Band, o brăţară inteligentă sportivă cu un preţ imbatabil: 13 dolari

Unii utilizatori apreciază facilităţile oferite de din ce în ce mai popularele accesorii inteligente, în timp ce alţii le consideră inutile, însă ambele tabere ajung la un acord comun atunci când este vorba de preţ: acestea sunt prea scumpe. Cunoscuta companie Xiaomi a anunţat astăzi primul său accesoriu inteligent, iar brăţara pentru activităţi sportive Mi Band se remarcă în primul rând prin preţul echitabil pentru un astfel de produs: 13 dolari.

Disponibilă în cinci culori, brăţara sportivă Mi Band nu se remarcă prin nimic deosebit dincolo de preţul său. Aceasta este fabricată dintr-un material cauciucat şi aluminiu, rezistenţa sa la praf sau apă poartă certificarea IP67, include o baterie care promite o autonomie de 30 de zile în stand-by şi nu oferă decât un sistem simplu de semnalizare cu LED-uri. La fel ca toate accesoriile de acest gen, Xiaomi Mi Band include un accelerometru pentru a putea funcţiona ca pedometru şi se conectează la un smartphone Android pentru a înregistra distanţele parcurse şi efortul depus.

Mi Band are totuşi şi câteva trăsături particulare destul de interesante, cum ar fi opţiunea de deblocare a unui telefon Xiaomi sau integrarea unui ceas deşteptător care ţine cont de ritmul biometric înregistrat în timpul utilizării. Compania speră să facă din Mi Band un accesoriu care va putea fi folosit pentru autentificarea de proximitate şi în alte situaţii, însă deocamdată smartphone-urile companiei sunt singurele produse compatibile.

Compania crede că Mi Band va deveni cel mai popular accesoriu inteligent disponibil pe piaţă şi, judecând după preţul de numai 13 dolari,  acesta are şi ceva şanse de reuşită. Un produs foarte simplu dedicat doar amatorilor de alergare, Xiaomi Mi Band nu ameninţă deocamdată poziţiile producătorilor de ceasuri inteligente. Companiilor care produc însă brăţări sportive, cum ar fi de pildă FitBit sau Adidas, ieftinul Mi Band ar trebui să le dea puţin de gândit.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News