Aplicaţia Gmail pentru Android primeşte suport pentru interfaţa Dark Mode

21.06.2019
Aplicaţia Gmail pentru Android primeşte suport pentru interfaţa Dark Mode

Google continua extinderea suportului pentru tema de interfaţă Dark Mode la majoritatea serviciilor din portofoliu: YouTube, Calendar, Chrome, Gmail şi desigur, sistemul de operare Android.

Versiunea Android Q este prima care suportă în mod nativ modul de afişare Dark, însă pentru ca experienţa vizuală să fie completă este nevoie ca şi restul aplicaţiilor instalate să-şi poată adapta propria interfaţă la tematica de culoare preferată de utilizator.

Dincolo de aspectul său vizual, tema de interfaţă Dark Mode are şi o utilitate practică pentru dispozitivele care folosesc ecrane cu tehnologie OLED, al căror consum de energie este direct proporţional cu intensitatea şi suprafaţa de ecran iluminată. Aplicând în mod predominant fundaluri în culori închise sau complet negre, tema Dark Mode poate îmbunătăţi sesizabil autonomia dispozitivelor, mai ales pentru utilizatorii care preferă setarea luminozităţii ecranului la o valoare apropiată de maxim.

Încă aflată la faza de testare, opţiunea Dark Mode apare deocamdată sporadic pentru utilizatori care au instalată cea mai recentă versiune a clientului Gmail pentru Android, putând fi bifată din meniul Settings al aplicaţiei.

Probabil că stilul de afişare Dark Mode va fi gata la timp pentru lansarea oficială Android Q programată pentru luna august, urmând să fie disponibil pentru întreg pachetul de aplicaţii Google.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult