Aplicaţia Google Photos a atins 1 miliard de instalări în numai doi ani de la lansare

06.06.2017
Aplicaţia Google Photos a atins 1 miliard de instalări în numai doi ani de la lansare

Disponibilă gratuit în magazinul Play Store, aplicaţia Google Photos este folosită pentru a încărca în spaţiul de stocare cloud până la 1.2 miliarde de poze şi clipuri video în fiecare zi.

Preinstalată pe majoritatea dispozitivelor cu sistem Android, aplicaţia Google Photos se bucură de un succes uşor predictibil, atingând în numai doi ani de la lansare cifra de 1 miliard de instalări. Trebuia spus că numărul de instalări nu este sinonim cu numărul efectiv de utilizatori, o singură persoană putând descărca şi instala aplicaţia Google Photos pe mai multe dispozitive.

Potrivit estimărilor, aplicaţia propusă de Google pentru gestionarea şi backup-ul colecţiilor de poze obţinute cu dispozitive mobile numără în prezent aproximativ 500 milioane de utilizatori activi lunar.

Apreciată pentru opţiunea de a încărca un număr nelimitat de poze şi clipuri video la „calitate înaltă”, aplicaţia Google Photos are toate şansele să rămână în topul preferinţelor pentru utilizatorii care doresc să elibereze cât mai mult din memoria internă a telefonului mobil, păstrând totodată colecţiile de poze într-o locaţie sigură şi uşor accesibilă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult