Aplicaţia Google Translate pentru mobil primeşte funcţie „Dicţionar”

28.03.2017
Aplicaţia Google Translate pentru mobil primeşte funcţie „Dicţionar”

Folosită pentru a traduce cuvinte şi fraze întregi dintr-o limbă în alta, aplicaţia Google Translate pentru mobil va avea începând cu versiunea 5.8 câteva funcţii noi, printre care şi suport pentru definirea sensului pentru cuvinte individuale.

Noua opţiune pentru definirea cuvintelor ajută la înţelegerea sensului precis al cuvintelor pe care le traduci şi va include exemple de folosire a acestora în propoziţii. Funcţia va fi accesibilă din partea de jos a interfeţei aplicaţiei, sub secţiunea „Traduceri alternative”.

Din păcate opţiunea pentru definirea sensului cuvintelor este afişată doar pentru cuvinte individuale, nu şi atunci când folosim Google Translate pentru a traduce fraze şi propoziţii. Momentan, este posibilă numai definirea cuvintelor ce aparţin din textul sursă, nu şi a versiunilor deja traduse.

O altă îmbunătăţire permite folosirea aplicaţiei Google Translate de pe conturi multiple setate pe acelaşi dispozitiv, fiecare utilizator având acces la propriul istoric de navigare, set de fraze pentru conversaţi şi setări personalizate.

Noua versiune Google Translate 5.8 va putea fi descărcată din magazinul Google Play în cursul zilelor următoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult