Aplicaţia YouTube pentru mobil va adapta automat interfaţa la formatul clipului aflat în redare

23.06.2017
Aplicaţia YouTube pentru mobil va adapta automat interfaţa la formatul clipului aflat în redare

În curând, clipurile filmate ţinând telefonul mobil în poziţie verticală vor putea fi redate fără benzi negre în playerul YouTube chiar şi atunci când nu folosim modul maximizat.

Actualizarea promisă pentru săptămânile următoare va permite adaptarea dinamică a interfeţei aplicaţiei pentru mobil, în funcţie de formatul clipului redat şi poziţia în care ţinem telefonul mobil. Astfel, atunci când urmărim un clip video filmat pe verticală este de ajuns să rotim telefonul în poziţia corectă, clientul YouTube adaptând automat imaginea pentru a corespunde modului optim de vizionare.

De acum, scalarea imaginii va funcţiona corect şi la accesarea listei de conţinut, clipul aflat în redare fiind decupat astfel încât să fie evitată apariţia benzilor negre pe verticală sau orizontală. În schimb, atunci când nu urmărim clipuri în modul maximizat pe ecran va fi reţinută porţiunea centrală a imaginii, decupând marginile care nu încap în interfaţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult