Apple interzice menţionarea preţului în numele aplicaţiilor

29.03.2017
Apple interzice menţionarea preţului în numele aplicaţiilor

O practică pentru impulsionarea vânzărilor îndelung folosită de unii dezvoltatori, menţionarea preţului de achiziţie chiar în numele aplicaţiilor listate în AppStore sau Mac App Store este de acum interzisă. Similar, aplicaţiile trimise spre apropare al căror nume include expresia „Free” sau „Discounted” sunt respinse automat.

Urmând unei lungi campanii pentru descurajarea acestor practici, Apple a decis interzicerea oricăror menţiuni cu referire la preţul de achiziţie sau eventuale campanii promoţionale, atât în numele aplicaţiilor cât şi elementele vizuale folosite în descrierea acestora (icon-uri, capturi de ecran sau prezentări).

Momentan, nu este clar dacă noile reguli se aplică şi aplicaţiilor deja listate în App Store, obligând dezvoltatorii acestora să facă modificări pentru ca evita excluderea acestora. Printre aplicaţiile aflate sub incidenţa noilor reguli se regăsesc şi unele nume celebre, ca Google Drive — free online storage.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult