Browserul Opera pentru Android primeşte prima actualizare majoră de anul acesta

12.02.2020
Browserul Opera pentru Android primeşte prima actualizare majoră de anul acesta

Scandalurile recente pe tema implicării actualului proprietar Opera activităţi financiare dubioase şi  folosirea browserului web pentru promovarea unor servicii de împrumuturi la limita legii, nu par să fi deraiat progresul normal al aplicaţiei. Urmând şocului mediatic evident şi scuzele publice mai mult sau mai puţin credibile, dezvoltatorul Opera anunţă prima actualizare majoră de anul acesta, vizând aspectul interfeţei şi mici optimizări la partea de funcţionalitate.

Astfel, versiunea Opera pentru Android se alege cu un mod de citire mai uşor de folosit şi buton de activităţi configurabil în bara de adrese.

Optimizat pe baza sugestiilor primite de la utilizatori, modul de citire pune mai mult focus pe paginile web neoptimizate pentru mobil, sporind vizibilitatea textului. Funcţia Reader Mode poate fi activată dintr-un buton dedicat prezent pe bara de adrese. Important de ştiut, această funcţionalitate este disponibilă doar pentru paginile web care suportă adaptarea la un format simplificat. Paginile care includ multiple coloane cu text si imagini, cum sunt unele site-uri de ştiri, nu vor putea fi lecturate folosind Reader Mode.

O altă schimbare la nivelul interfeţei este ascunderea butonului Reload din bara de adrese, acesta putând fi găsit de acum în meniul principal, activat la folosirea butonului cu trei puncte din colţul dreapta-sus a ecranului. Totuşi, utilizatorii care nu folosesc Reader Mode pot opta să repună butonul Reload în locaţia tradiţională, sau un alt buton la alegere, vizitând secţiunea Appereance a meniului Settings.

Noua versiune Opera schimbă şi modul în care sunt restabilite tab-urile închise recent. Începând cu această versiune, tab-urile închise sunt afişate ca o listă cronologică, permiţând utilizatorilor să găsească şi să restaureze pagina dorită.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult