Ce funcţii noi va primi WhatsApp în 2020. Majoritatea sunt deja în testare

30.12.2019
Ce funcţii noi va primi WhatsApp în 2020. Majoritatea sunt deja în testare

WhatsApp a evoluat în ultimii 10 ani de la o aplicaţie rusească relativ necunoscută, la un adevărat gigant al chat-ului instant. Achiziţia din partea Facebook care a avut loc între timp a oferit acestei platforme posibilitatea de a se dezvolta în mai multe direcţii, împrumutând funcţii de la alte servicii ale companiei. În 2020, WhatsApp va primi o serie nouă de capabilităţi, care vor putea fi utile unui grup mare de utilizatori.

WhatsApp: Dark Mode

Facebook va continua să implementeze Dark Mode în toate serviciile sale pentru dispozitive mobile, iar WhatsApp este următorul la rând. Aplicaţia pentru Android şi iOS se va alătura Facebook Messenger şi Instagram pentru a permite afişarea unui fundal negru în aplicaţie şi în chat. Acest lucru va permite astfel telefoanelor cu ecrane OLED să consume mai puţină energie şi va fi integrată la nivel de sistem de operare cu telefoanele. Dacă întreaga interfaţă de Android sau iOS este setată pe Dark Mode, şi WhatsApp va fi adaptat într-un mod similar.

Dark Mode-ul nu a fost confirmat încă în mod oficial, însă mai mulţi utilizatori care au despachetat aplicaţia de Android WhatsApp au găsit cod care făcea referire la aceste schimbări. De asemenea, anumiţi utilizatori care testează versiunea beta au putut chiar să acceseze această funcţie pe perioade limitate.

WhatsApp: căutare de imagini

Deja în teste în varianta beta, căutarea de imagini de pe WhatsApp ar putea ajuta utilizatorii să nu mai fie păcăliţi online. În prezent, serviciul este folosit în diverse scopuri, iar unii utilizatori îl folosesc pentru a cumpăra diverse produse online. Pentru a verifica dacă acele fotografii sunt într-adevăr reale, WhatsApp va permite căutarea de imagini online. Dacă fotografia „reală” se găseşte deja online pe alte site-uri, va fi destul de clar că este vorba despre o ofertă „falsă”.

Căutarea de imagini în acest mod se realizează prin intermediul Google, chiar dacă serviciul de căutare a interzis de ceva vreme acest tip de căutări. Se pare că WhatsApp primeşte acces la un tip de căutare personalizat, care permite căutarea de imaigni.

WhatsApp: mesaje care se autodistrug

Întrucât WhatsApp este în continuare considerată o aplicaţie de chat „privată”, cu mesaje criptate la ambele capete, este de aşteptat ca Facebook să dezvolte noi funcţii care să asigure intimitatea. Astfel, o nouă capabilitate a aplicaţiei de chat care urmează să fie lansată în 2020 este cea de a trimite mesaje care se şterg singure.

Şi acest tip de mesaje sunt deja în stadiu de testare şi par să fie inspirate de serviciul rival Snapchat, care a fost de asemenea şi sursa faimoaselor „stories”, care sunt acum integrate în Facebook, Messenger, Instagram şi WhatsApp. Mesajele vor putea fi setate să expire după o oră, o zi, o săptămână, o lună sau un an.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult