Cea mai bună aplicaţie GPS in 2019 pentru Android

06.12.2019
Cea mai bună aplicaţie GPS in 2019 pentru Android

Vezi care sunt cele mai bune aplicaţi GPS pentru Android, la care să apelezi în călătoriile tale cu maşina, folosind mijloace de transport în comun, sau pe jos.

 

Foarte populare în urmă cu câţiva ani, sistemele dedicate pentru navigare GPS au căzut în dizgraţie pe măsură ce apariţia smartphone-ului conectat permanent la internet a introdus noi surse cu informaţii din trafic şi posibilitatea selectării automate a traseului mai rapid, în funcţie de condiţiile reale existente pe traseu. Ambuteiajele, drumurile în lucru, accidente pe traseu care pot cauza întârzieri neprevăzute şi chiar banalele radare de circulaţie nu mai prezintă surprize neplăcute, dacă foloseşti aplicaţia potrivită.

Chiar şi pe autoturismele echipate din fabrică cu funcţie de navigare GPS, folosirea unei aplicaţii GPS şi un telefon Android poate oferi rezultate mai bune, cu sau fără conectare Android Auto.

Iată care sunt cele mai bune aplicaţii GPS pentru Android, pe care merită să le ai instalate pe telefonul tău:

Google Maps

Dacă foloseşti un telefon cu sistem Android, probabil că ai deja instalat Google Maps. Dacă foloseşti iPhone, aceasta este una dintre cele mai puternice aplicaţii GPS gratuite pe care te poţi baza.

Deşi îşi oferă întregul potenţial doar în prezenţa conexiunii de date mobile, aplicaţia Google Maps poate fi utilizată fără probleme şi în modul offline. Tot ce ai de făcut este să foloseşti opţiunea pentru descărcare offline, selectând mai întâi porţiunea de hartă care te interesează. În modul online, vei avea în plus alerte radar pentru ambuteiaje sau incidente de trafic, cu posibilitatea selectării automate a unei rute ocolitoare.

La deplasările cu mijloace de transport în comun vei primi informaţii despre orarul sosirilor şi plecărilor, calcularea rutelor ţinând cont de mijloace de transport diferite şi orarul acestora, timpul de călătorie estimat şi ora de sosire. Poţi selecta ca mijloc de călătorie, inclusiv bicicleta sau mersul pe jos, interfaţa de navigare ajustând automat indicaţiile oferite.

Waze

Deţinută tot de Google, Waze foloseşte aceleaşi hărţi şi surse de informaţii ca şi Google Maps, dar împachetate uşor diferit. Preferată de şoferii navetişti şi nu numai, Waze este posibil cea mai bună aplicaţie GPS in 2019 pentru Android, atât din punct de vedere al interfeţei dar mai ales a informaţiilor furnizate în trafic.

Foarte simplu de folosit şi complet gratuită, aplicaţia Waze nu trebuie să lipsească de pe nici un smartphone.

iGO

Aplicaţia iGO are în spate o lungă carieră pe sistemele dedicate pentru navigare GPS şi încă este preferata şoferilor de TIR, care o folosesc cu încredere pe traseele lungi. Disponibilă şi în versiune pentru smartphone sau tablete, IGO se face remarcată prin interfaţa atractivă şi hărţile foarte detaliate, ilustrate cu machete 3D ale principalelor clădiri şi indicaţii vizuale pentru semnele de circulaţie.

IGO este în continuare o aplicaţie foarte precisă şi complexă, care pune la dispoziţie unele dintre cele mai detaliate şi corecte hărţi GPS din industrie. Sistemul de ghidare vocală este şi el foarte bine implementat, împreună cu o selecţie interesantă de voci selectabile. Deşi oferă şi informaţii din trafic în timp real, iGO rămâne la origini o soluţie proiectată pentru funcţionare offline, toate hărţile şi informaţiile necesare pentru calcularea rutelor fiind păstrate în memoria locală a telefonului mobil.

Dezavantajul său este costul de achiziţie cam piperat, mai ales dacă optăm pentru un pachet de hărţi care să cuprindă întreaga Europă. Totuşi, înainte să o tăiaţi de pe listă merită să folosiţi măcar versiunea de încercare, cu durată de valabilitate limitată în timp, dar funcţionalitate completă.

Sygic GPS

Încă o aplicaţie dezvoltată iniţiale pentru sisteme dedicate de navigare GPS, Sygic excelează şi pe smartphone, oferind una dintre cele mai detaliate experienţe vizuale.

Hărţile furnizate de TomTom sunt redate cu numeroase repere 3D pentru clădiri şi forme de relief, iar modul de funcţionare offline asigură că nu vei întâmpina niciodată dificultăţi în zonele fără acoperire din partea reţelei de telefonie mobilă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult