Codul sursă pentru Chrome în varianta iOS este acum disponibil pentru toată lumea

01.02.2017
Codul sursă pentru Chrome în varianta iOS este acum disponibil pentru toată lumea

Cei interesaţi să îşi dezvolte propriul browser pot apela oricând la Chromium, proiectul open source pe care este bazat Google Chrome. Până în prezent însă, Chromium era disponibil doar pe PC-uri şi pe Android, varianta de iOS fiind disponibilă doar în varianta oficială, de pe AppStore. Google a adăugat însă în repozitoriul Chromium şi codul sursă pentru versiunea dedicată sistemului de operare pentru mobile de la Apple.

Motivul întârzierii acestei variante în variantă open source era faptul că Apple obligă dezvoltatorii care lansează browsere pe iOS să folosească motorul WebKit pentru afişarea site-urilor, în timp ce Chrome este bazat în toate celelalte versiuni pe Blink, motorul proprietar Google. Se pare că avantajul deschiderii codului sursă pentru varianta de iOS va ajuta la dezvoltarea mai rapidă a noilor capabilităţi, cât şi posibilitatea de a descoperi şi repara eventuale probleme care apar în utilizare.

O altă consecinţă favorabilă ar fi lansarea de noi browsere bazate pe codul sursă Chrome, care ar putea înlocui Safari, Chrome sau Opera de pe dispozitivele Apple. Având în vedere că browserul implicit este limitat în funcţionalitate, iar Chrome devine din ce în ce mai greoi, în special pe dispozitivele mai vechi. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult