Cum să îţi plăteşti facturile de la distanţă în timpul pandemiei de coronavirus. Aplicaţia Pago a devenit gratuită

30.03.2020
Cum să îţi plăteşti facturile de la distanţă în timpul pandemiei de coronavirus. Aplicaţia Pago a devenit gratuită

Pentru a evita expunerea la virusul COVID-19, ar trebui să încercă să facem cât mai multe dintre activităţi posibile în mediul online, chiar dacă în mod obişnuit le-am fi făcut în persoană. Plata facturilor înseamnă pentru mulţi o vizită la un ghişeu, sau la un automat de plată, însă nu este obligatoriu necesar acest lucru. Aplicaţia de mobil Pago, disponibilă pe iOS şi Android, poate fi acum acum folosită în mod gratuit, pentru a putea plăti toate facturile fără un abonament activ şi fără taxe sau comisioane extra.

În mod normal, pentru a folosi aplicaţia Pago pentru plata a mai mult de patru facturi şi nu numai, este necesară cumpărarea unui abonament lunar sau anual. Abonamentul Premium costă 5 lei pe lună şi permite plata a până la 8 facturi în fiecare lună. Cei care aleg însă abonamentul „Limitless” vor plăti 15 lei pe lună şi vor avea posibilitatea să plătească facturi nelimitate. De altfel, ambele abonamente beneficiază de 20% reducere pentru cei care se angajează la un „contract” pe un an.

Totuşi, pentru a veni în ajutorul românilor, Pago renunţă la necesitatea acestor abonamente, indiferent de numărul de facturi lunare. Oricine descarcă aplicaţia după 12 martie beneficiază de 30 de zile de gratuitate a abonamentului Limitless, putând astfel plăti orice factură fără costuri adiţionale. Acest lucru îi va ajuta în special pe cei care deja plăteau facturile online, însă nu le aveau centralizate într-un singur loc.

Practic, prin intermediul Pago, poţi avea o soluţie unitară pentru toate cheltuielile lunare, cu notificări pentru a nu întârzia cu plata. Cei care erau într-o perioadă de gratuitate promoţională deja, primesc o extensie de încă 30 de zile. Dezvoltatorii aplicaţiei spun că există posibilitatea să extindă această perioadă de abonamente gratuite, dacă situaţia o va impune.

Un alt avantaj al Pago, este posibilitatea de reîncărcare a unei cartele de telefonie mobilă, achiziţionarea unei poliţe RCA şi chiar posibilitatea de a seta alerte pentru ITP-ul maşinii, revizii, plata CASCO şi asigurări de călătorie.

Aplicaţia Pago este disponibilă pe App Store pentru iPhone, pe Google Play Store pentru dispozitivele cu Android şi chiar şi pe App Gallery pentru cei care folosesc telefoane Huawei fără servicii Google preinstalate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult