Facebook anunţă încetarea suportului pentru aplicaţiile de Windows Phone şi Windows Mobile 10

04.04.2019
Facebook anunţă încetarea suportului pentru aplicaţiile de Windows Phone şi Windows Mobile 10

Platformele mobile Windows Phone şi Windows Mobile 10 au fost aproape complet abandonate până şi de către Microsoft, însă câteva companii încă ofereau suport pentru aplicaţiile lansate în magazinul de aplicaţii Windows Store. Se pare însă că în curând până şi Facebook, liderul pe piaţa de aplicaţii de social media şi comunicare online, va renunţa la suportul pentru aplicaţiile pentru această platformă, transformând aceste dispozitive în smartphone-uri mai puţin „smart”.

Momentan, Facebook încă susţine aplicaţii pentru Facebook, Instagram şi Facebook Messenger pe Windows Store, însă suportul oficial pentru acestea va înceta pe data de 30 aprilie. Anunţul a fost făcut prin intermediul unui update lansat iniţial pentru aplicaţia Instagram, care menţiona data limită până la care aceasta va fi în continuare disponibilă pe magazinul Microsoft.

Se pare însă că Facebook plănuieşte să elimine complet această aplicaţie de pe platformă, alături de aplicaţiile Facebook şi Facebook Messenger. Serviciile Facebook şi Instagram vor fi apoi disponibile doar din browser pe Windows Phone şi Windows Mobile 10, însă pentru Facebook Messenger pierderea de funcţionalitate va fi mai mare, întrucât nu vor mai putea fi primite notificări pentru mesaje pe aceste telefoane. Se pare că cele trei aplicaţii de la Facebook sunt cele mai populare în acest moment pe platforma Windows Mobile.

Cei care vor să continue să folosească aplicaţii pentru mobil de la Facebook sunt astfel încurajaţi să facă trecerea la dispozitive cu iOS sau Android, ceva ce trebuiau probabil să facă de mai mulţi ani, Microsoft oprind producţia şi vânzarea de dispozitive Windows Mobile de trei ani deja, iar suportul software pentru aceste dispozitive se apropie. Microsoft a anunţat că data de 10 decembrie 2019 va fi ultima la care vor mai fi lansate noi actualizări de software şi securitate şi la care vor mai ţine liniile de suport tehnic deschise pe gratis.

Asemeni sistemelor de operare Microsoft pentru PC-uri, compania nu scoate din discuţia suportul contra cost pentru companii. Suportul pentru anumite dispozitive mai vechi, precum Lumia 640 şi 640 XL va înceta pe 11 iunie 2019.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult