Google actualizează tastatura Gboard cu suport haptic feedback, pe dispozitivele iOS

14.02.2019
Google actualizează tastatura Gboard cu suport haptic feedback, pe dispozitivele iOS

Prezentă pe telefoane iPhone încă din anul 2016, tehnologia haptic feedback are rolul de a imita senzaţia la apăsare oferită de butoanele fizice, atunci când interacţionăm folosind interfaţa touch a telefonului mobil.

Majoritatea tastaturilor pentru iOS, inclusiv cea implicită livrată de Apple, nu suportă activarea feedback-ului haptic pentru apăsările de taste, Gboard ieşind clar în avantaj prin adăugarea acestei funcţii.

Actualizată la versiunea 1.4, tastatura Gboard pentru iOS adaugă în meniul Settings opţiunea “Enable haptic feedback on key press”. Odată bifată, setarea face ca toate apăsările de taste să fie acompaniate de o scurtă vibraţie generată cu ajutorul Taptic Engine, o funcţie hardware prezentă pe toate telefoanele Apple, începând cu iPhone 7.

Cu modulaţie uşor diferită funcţiei de vibraţii prezentă la orice smartphone cu Android, feedback-ul haptic la apăsarea tastelor virtuale vine în completarea efectelor sonore redate prin difuzorul telefonului, imitând cu oarecare succes senzaţia apăsării unor butoane reale. Funcţionalitatea este disponibilă atât la tastarea în modul clasic, cât şi la folosirea gesturilor swipe pentru tastare rapidă, feedback-ul haptic confirmând începerea şi terminarea formării fiecărui cuvânt.

Dacă la telefoanele cu sistem Android intensitatea feedback-ului haptic poate fi ajustată după bunul plac, implementarea pentru iOS se limitează deocamdată la introducerea unui buton pornit/oprit. Totuşi, este de apreciat că Google a decis să extindă această facilitate în ambele versiuni Gboard, alte aplicaţii pentru tastatură disponibile în App Store livrând această dotare contracost.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult