Google adaugă opţiune video în meniul de apelare Android

Google pregăteşte integrarea serviciului Google Duo cu sistemul de operare Android, permiţând utilizatorilor să iniţieze sesiuni video direct din meniul de apelare, agenda de contacte sau aplicaţia de mesagerie.

Rezultatul este obţinut integrând standardul ViLTE cu serviciul Google Duo. Pornit ca o extensie a VoLTE, standardul ViLTE permite desfăşurarea de apeluri video la calitate ridicată folosind reţele LTE existente. Google Duo va folosi în mod implicit standardul ViLTE, daca acesta este suportat în reţeaua mobilă, sau va retrograda la un standard interior pentru păstrarea compatibilităţii.

Acolo unde operatorul de telefonie mobilă ţine pasul cu noile tehnologii, utilizatorii vor avea posibilitatea să comute instantaneu între apeluri de voce şi apeluri video.

Noile facilităţi pentru apeluri video vor fi disponibile în urma actualizării aplicaţiilor Phone, Contacts, Android Messages şi Google Duo, pentru început cu telefoane Pixel din prima generaţie, Nexus şi Android One. Seria Pixel 2 dispune deja de această facilitate.

Google promite că va colabora şi cu alţi fabricanţi în scopul aducerii suportului pentru apeluri video pe cât mai multe dispozitive.

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat