Google aduce îmbunătăţiri funcţiei Instant Camera Translation, din aplicaţia Google Translate

11.07.2019
Google aduce îmbunătăţiri funcţiei Instant Camera Translation, din aplicaţia Google Translate

Gândită pentru a oferi o modalitate simplă şi intuitivă de a înţelege o limbă străină atunci când călătoreşti, funcţionalitatea Instant Camera Translation îţi permite să traduci ceea ce vezi – de la semne şi anunţuri la meniuri sau etichete ale produselor.

Inclusă în aplicaţia Google Translate, opţiunea pentru traducere instantanee funcţionează îndreptând camera telefonului către textul scris într-o limbă străină, pe ecran apărând direct versiunea tradusă.

Google anunţă o nouă versiune a acestei funcţionalităţi, care aduce numeroase îmbunătăţiri. În primul rând, Instant Camera Translation funcţionează pentru mai mult de 80 de limbi, faţă de 38 de limbi până acum, printre care şi română. Mai mult, traducerea funcţionează acum cu orice pereche de limbi alese dintre cele suportate – de exemplu din bulgară şi română (până în prezent funcţiona numai în pereche cu limba engleză). Instant Camera Translation merge online sau offline, dar şi cu opţiunea „auto detect” – nu trebuie să specifici din ce limbă trebuie să traducă. 

Calitatea traducerii prin Instant Camera Translation este mai bună: când telefonul este conectat, această funcţionalitate utilizează tehnologia „neural machine tranlation (NMT)” de pe serverele Google pentru a oferi cele mai bune rezultate. Când telefonul nu este conectat la internet, se foloseşte de tehnologia NMT de pe dispozitiv pentru a oferi traducere de calitate. 

Pentru a folosi Instant Camera Translation, căutaţi butonul „Cameră foto” din meniul principal al aplicaţiei Google Translate. Aşa funcţionează.

Versiunea îmbunătăţită a Instant Camera Translation este disponibilă pentru aplicaţia Google Translate din Android şi iOS.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult