Google App Defense Alliance promite să oprească pătrunderea aplicaţiilor infectate în Play Store

07.11.2019
Google App Defense Alliance promite să oprească pătrunderea aplicaţiilor infectate în Play Store

Google anunţă App Defense Alliance, o colaborare cu marii producători antivirus pentru blocarea aplicaţiilor de mobil infectate înainte de a ajunge în Play Store.

Lista partenerilor Google a căror expertiză va contribui la îmbunătăţirea protecţiei asigurată utilizatorilor de Android împotriva aplicaţiilor create de autori rău intenţionaţi şi noi timpuri de ameninţări informatice cuprinde nume ca ESET, Lookout şi Zimperium.

Introdus în anul 2017, serviciul Google Play Protect asigură zilnic scanarea a peste 50 de miliarde aplicaţii instalate, protejând dispozitivele utilizatorilor indiferent de sursa din care şi-au procurat aplicaţiile respective, detectând potenţiale ameninţări şi luând măsuri corective automate precum dezactivarea sau înlăturarea elementelor suspecte.

Venind în completarea funcţiilor de detecţie asigurate prin Google Play Protect, App Defense Alliance introduce motoarele de scanare dezvoltate de companiile partenere şi informaţiile acestora colectate în investigaţii desfăşurate „pe teren”, detectând ameninţări care altfel ar scăpa filtrelor automate folosite de Google.

Sistemul de detecţie astfel îmbunătăţit combină tehnologii machine learning şi rutine de analiză statică/dinamică pentru detectarea activităţilor suspecte din aplicaţiile analizate, mai multe motoare de scanare bazate pe algoritmi heuristici lucrând în mod combinat pentru creşterea eficienţei.

Pentru utilizatori, deocamdată nimic nu se schimbă în privinţa modului în care descarcă şi instalează aplicaţiile de care au nevoie, însă per total, ecosistemul Android ar trebui să devină mai sigur cu ajutorul noilor filtre de securitate, dezvoltate în cadrul App Defense Alliance.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult