Google Chrome primeşte noi optimizări pentru telefoane cu „breton” şi dispozitive Android Go

10.08.2018
Google Chrome primeşte noi optimizări pentru telefoane cu „breton” şi dispozitive Android Go

După ce Chrome 68 a adus îmbunătăţiri mai ales la partea de securitate, versiunea 69 va adresa undele aspecte care ţin de compatibilitatea cu produse smartphone de generaţie recentă.

Aflată la stadiul de testare beta, noua versiune Chrome pentru mobil conţine mai multe optimizări adresate dispozitivelor cu ecran decupat la partea de sus, cum ar fi iPhone X şi numeroasele modele Android care au preluat acest element de design.

Odată actualizat la versiunea 69, Google Chrome va putea folosi şi spaţiul liber din jurul „bretonului”, mărind astfel suprafaţa de afişare utilă.

Chrome 69 va putea funcţiona şi ca media player pentru dispozitivele care rulează Android Go, versiunea „light” a sistemului de operare Android, optimizată pentru dispozitive low-cost cu 1GB sau mai puţină memorie RAM. Având în vedere faptul că unele dintre aceste dispozitive nici măcar nu sunt livrate cu aplicaţie Media Player, includerea aceste funcţionalităţi în browserul Chrome este binevenită.

O altă noutate este introducerea unui Download Manager îmbunătăţit, prevăzut cu funcţie de căutare şi opţiune pentru sortarea listei de fişiere descărcate. În plus, noua versiune Chrome va aduce şi funcţionalitatea Picture-in-Picture, de mult promisă utilizatorilor de PC-uri Windows şi Mac. Astfel, vom putea extrage imaginea din clipurile video şi opta pentru afişare într-o fereastră plutitoare care poate fi mutată oriunde pe ecran. Clipul redat folosind modul Picture-in-Picture va rămâne vizibil chiar şi atunci când navigăm alte site-uri.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult