Google Duo a ajuns pe locul întâi în topul aplicaţiilor gratuite din Google Play

19.08.2016
Google Duo a ajuns pe locul întâi în topul aplicaţiilor gratuite din Google Play
La doar două zile după lansare, aplicaţia pentru apeluri video Google Duo a ajuns pe primul loc în topul aplicaţiilor gratuite din magazinul virtual Google Play. Duo a fost prezentată în mai, la cea mai importantă conferinţă anuală a Google, I/O 2016. Aplicaţia este compatibilă cu sistemele de operare Android şi iOS. 
 
Google Duo se remarcă prin simplitate şi faptul că poate funcţiona chiar şi pe conexiuni slabe la internet. Aplicaţia este criptată, iar înregistrarea în serviciu se face la fel ca pe WhatsApp, folosind numărul de telefon. Aplicaţia foloseşte două codecuri pentru web, WebRTC şi QUIC şi monitorizează permanent calitatea reţelei, fiind capabilă să treacă automat de la Wi-Fi la conexiunea de date şi invers. 
 
 
O caracteristică interesantă a Duo este „Knock Knock”, care arată un stream video live al persoanei care sună înainte ca utilizatorul să răspundă, iar conexiunea video între cei doi interlocutori să fie stabilită. Astfel, utilizatorul poate intui, în multe cazuri, unde se află persoana care sună şi care este motivul pentru care apelează. 
Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult