Google ia noi măsuri pentru securizarea magazinului Play Store

01.11.2016
Google ia noi măsuri pentru securizarea magazinului Play Store

Ţintind blocarea tentativelor de fraudă şi falsificarea numărului de instalări prin tehnici de SPAM, Google actualizează Play Store cu noi mecanisme pentru detecţia şi filtrarea aplicaţiilor neconforme.

„Din când în când observăm situaţii în care dezvoltatorii încearcă să manipuleze plasamentul aplicaţiilor în Play Stire apelând la metode ilegitime, cum ar fi instalări frauduloase, review-uri false şi acordarea de stimulente utilizatorilor în schimbul primirii unui rating pozitiv. Aceste încercări nu doar că încalcă criteriile Google Play Developer Policy, dar aduc şi atingere comunităţii de dezvoltatori, îngrădind şansele aplicaţiilor legitime de a fi descoperite şi recomandate altor utilizatori folosind mijloacele noastre de promovare”.

Cu aceste schimbări, Google va putea asigura detecţia mai bună şi filtrarea instalărilor realizate cu intenţia de a manipula plasarea aplicaţiilor în catalogul Google Play, dezvoltatorii prinşi în mod repetat folosind aceste practici fiind sancţionaţi prin excluderea aplicaţiilor din Play Store.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult